DOLAR 32,2949
EURO 34,793
ALTIN 2408,307
BIST 10243,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Davut Altunbaş: Yatak değişim süresi 6 yıla kadar düştü

    Davut Altunbaş: Yatak değişim süresi 6 yıla kadar düştü
    06.03.2018
    A+
    A-

    Türkiye’de yılda yaklaşık 4 milyon adet yatak satışı söz konusu iken, bunun bir milyon adedi kurumsal, kalanı ise bireysel satışlardan oluşuyor. Büyüklüğü 1 milyar dolara ulaşan pazarın yüzde 90’ında yaylı yataklar, yüzde 10’unda ise visco adı verilen sünger yataklar var. 20 milyar dolarlık dünya yatak pazarının ise yüzde 45’ini sünger yataklar oluşturuyor.

    “Standart yaylı yatak pazarı yıllık yüzde 5 büyürken, bu oran yaysız yatakta yüzde 30’ları buluyor” diyen Yatcop Yönetim Kurulu Başkanı Davut Altunbaş, şu anda 250 milyon lira civarında olan ülkemiz yaysız yatak sektörünün, Avrupa ile kıyaslandığında büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Türkiye’deki pazarın hem ekonomik hem de inovatif yönde daha hızlı gelişmesine katkıda bulunmak istediklerini vurgulayan Altunbaş, “Sektörümüzün, yıllık yatak ihracatı toplamda 50 milyon dolar civarında. Türkiye’de üretilen yataklar daha çok Avrupa ülkeleri ile Ortadoğu’ya satılıyor. Biz de İtalya’dan getirttiğimiz Magniflex ve By Tonino Lamborghini marka yatak ve yastık grubu ürünlerinin sadece yurt içi dağıtımını değil aynı zamanda Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın içinde bulunduğu 17 ülkeye de ihracını gerçekleştiriyoruz” dedi.

     

    Yatak değişim süresi 6-7 yıla kadar düştü. Pazar, mobilyaya göre 2-3 kat fazla büyüyecek!

    Yatak değişim sürelerinin 15-20 senelerden 6-7 yıllara kadar düştüğünü söyleyen Altunbaş, pazarın özellikle son dönemde normalden daha fazla ve hızlı büyümeye başladığını vurguladı. Altunbaş, “Önümüzdeki süreçte de yatak pazarının mobilyaya göre 2 hatta 3 kat fazla büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Sektör büyüdükçe, sektöre yatırımlar daha da artıyor. Teknolojiyle harmanlanan yeni nesil yataklar, tüketicilerin ilgisini daha çok çekmeye, onları, yatak tercihlerinde fonksiyonelliğe, sağlığa ve doğallığa itmeye başladı. Bu da sektöre yapılan yatırımların misliyle geri dönüşüne zemin hazırlıyor” dedi.

    İtalyanları, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’ne sponsor yaptı!

    İtalyanların Türk ekonomisine güveninin tam olduğunu vurgulayan Altunbaş, “İtalya Milli Takımı’nın resmi sponsoru olan Magniflex, yaptığımız anlaşma ile 2018 sonuna kadar İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nün de sponsoru oldu. Gerçekleştirdiğimiz işbirliği kapsamında Başakşehirli oyuncular, kulübün tesislerinde Magniflex’in sporcu sağlığını destekleyen uyku ürünlerini kullanıyor” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.