DOLAR 32,4272
EURO 34,8233
ALTIN 2439,252
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DEGÜDER, depreme karşı güçlendirmede kamuoyu bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor

    DEGÜDER, depreme karşı güçlendirmede kamuoyu bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor
    23.06.2023
    A+
    A-

    Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER), ülke genelinde gerçekleştirilen farklı etkinliklerde depreme karşı binaları güçlendirmenin önemini anlatmaya devam ediyor.

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülke gündeminin birinci konusu olan riskli yapılar, seçimlerin tamamlanmasıyla tekrar gündeme gelmeye başladı.

    Ülke genelinde gereksinim duyulan her türlü binada yapısal ve yapısal olmayan elemanların depreme karşı güvenli ve dayanıklı hale getirilmesi için çalışan ve bu konuda farkındalık oluşturmak için çalışmalarını sürdüren DEGÜDER de bilgilendirme faaliyetlerine hız verdi.

    Bu kapsamda DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, Çanakkale Kepez’de düzenlenen doğal afet bilgilendirme çalıştayında binaların depreme dayanıklılığının tespiti ile güçlendirmenin önemini ve yöntemini anlattı.

    Türkkan, Kepez Belediyesi ve Kepez Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen çalıştayda “Binaların Depreme Dayanıklılık Tespiti ve Güçlendirme Yöntemi” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

     

    Sinan Türkkan, İTO 47 NO’lu İzolasyon Meslek Komitesi tarafından düzenlenen “Yapılarda Isı, Su ve Nem Yalıtımında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı etkinlikte de birikimlerini paylaştı.

    Depreme karşı riskli yapıların dayanıklı hale getirilmesi için tüm paydaşları harekete geçirmek isteyen DEGÜDER’in yönetim kurulu üyeleri de sahada bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak DEGÜDER Başkan Yardımcısı Suat Yıldırım, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi tarafından düzenlenen “Deprem Performan Analizi ve Güçlendirme” başlıklı mesleki eğitim seminerinde konuşmacı olarak yer aldı.

    “BİNAYI BOŞALTMADAN GÜÇLENDİRMEYE TALEP ARTTI”

    Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sinan Türkkan, DEGÜDER olarak ülke genelinde bulunan 6-7 milyon riskli yapının depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için bilinçlendirme çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

    Bu kapsamda nerede olursa olsun kendilerine davet gelmesi durumunda güçlendirme ile ilgili merak edilen her şeyi anlatmak ve soruları yanıtlamak için etkinliklere katıldıklarını dile getiren Türkkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Çanakkale ve İstanbul’da düzenlenen zirvelerde de güçlendirme ile alakalı her şeyi A’dan Z’ye anlattık. Güçlendirmenin nasıl yapıldığından güçlendirme metotlarına ve aşamalarına kadar tüm merak edilenleri yanıtladık. Güçlendirilmeyen binalarda nasıl sonuçlar çıktığını, binaların dönüşüme göre çok daha hızlı ve düşük maliyetle nasıl güçlendirilebileceğini detaylarıyla paylaştık. Son dönemde kiraların artması nedeniyle binaları boşaltmadan güçlendirmeye talep arttı. Katıldığımız etkinliklerde de genellikle bu konuda çok soru geliyor. Güçlendirme ile alakalı yurt genelinde kamuoyu oluşturma ve farkındalık yaratma çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.