DOLAR 32,4962
EURO 34,8679
ALTIN 2426,85
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Demir Ekosan Sanayi Sitesi inşaatının yüzde 65’i tamamlandı

    Demir Ekosan Sanayi Sitesi inşaatının yüzde 65’i tamamlandı
    23.08.2022
    A+
    A-

    Gayrimenkul ve inşaat sektöründe 38 yılın getirdiği köklü tecrübeyle ezber bozan projelerin mimarı Demir Grup, son projesi Demir Ekosan Sanayi Sitesi projesinin altyapı çalışmalarının tümünü, üstyapısının ise yüzde 65’ini tamamladı. 2023 Mayıs ayında teslimlerine başlanacak proje, 2021’den bu yana yatırımcısına dolar bazında yüzde 60 prim kazandırdı. Satışların yüzde 60’ının tamamlandığı proje, merkezi konumu ile sunduğu üst düzey donanımı ve maliyet avantajıyla ihracatçı, üretici ve ihracatçı şirketlerin radarına da girmiş durumda.

    Türkiye ihracat rakamlarında rekorlar kırarken, 2021 Şubat ayında lansmanı gerçekleştirilen Demir Ekosan Sanayi Sitesi de İstanbul’un Avrupa’ya açılan kapısındaki konumu, üst düzey donanımı ve sunduğu yüksek katma değerle ihracatçı ve üretici şirketlerin dikkatini çekiyor. Teslimlerin 2023 Mayıs ayında başlayacağı projenin tamamının eylülde faaliyete geçmesi bekleniyor. Projede yatırımcılara yüzde 40 peşinata 15 aya varan taksit imkanı sunuluyor.

    Projenin OSB bölgesinde yer alan konumunun yatırımcılara OSB teşvikleri ile vergi muafiyetlerinden yararlanma avantajı sunduğunu belirten Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Projemiz İstanbul’un Avrupa’ya açılan kapısındaki konumunun yarattığı avantajı ileri teknolojilerin eseri olan donanımıyla da taçlandırıyor. Projemizin çatılarında bulunan güneş panelleriyle kendi enerjisini üretmesi ve kendi suyunu çıkarıp arıtması yatırımcı maliyetlerini azaltıyor. 12 metre tavan yüksekliği, 30 metre bloklar arası geçiş mesafesi, restoranı ve kafeleri, sosyal tesis alanları ile kusursuz bir sanayi sitesi olarak projelendirdiğimiz Demir Ekosan Sanayi Sitesi, şirketlerin faaliyetlerine yüksek katma değer ve verimlilik getirirken yarattığı maliyet tasarrufuyla da hedeflerine en kestirme yoldan ulaşmalarına olanak sağlayacak” dedi.

    Kazandırdığından daha çok kazandıracak proje

    Çevre dostu, dünya standartlarına uygun, yatırımcısını kazandıran, imalatçısına keyif ve huzur veren, üst düzey güvenliği ile 5 yıldızlı organize sanayi sitesi olarak tanımlanan projenin başladığı 2021’den bu yana yatırımcısına dolar bazında yüzde 60 prim kazandırdığını vurgulayan Hamit Demir, “Kazandırdığından daha çok kazandıracağını düşündüğümüz projemiz hızlı ve emin adımlarla devam ediyor. Teslim aşamasına geçmeden satışların yüzde 60’ını tamamladık. Satışlarımızın yüzde 60’ını üretici şirketlere, yüzde 40’ını ise yatırım odaklı alıcılara gerçekleştirdik. Üretici şirket yatırımcılarında kimya, plastik, kalıp, ambalaj, tekstil, boyahane, kozmetik ve düğme sektörleri ağırlık kazanıyor. Bu şirketlerin yüzde 90’ı ihracatçı konumunda. Ekonomimizin gelişimi için katma değerli ürünler geliştiren bu şirketler, projemiz sayesinde elde ettikleri verimlilik ve maliyet avantajıyla Türkiye ekonomisine sundukları katkıları artırabilecek. Demir Grup olarak yatırımcılarımızla el ele vererek ekonomimizin gelişimine katkı sağlamanın onurunu yaşıyoruz” diye belirtti.

    6 ayda 45 kiralama talebi aldı

    Demir Ekosan Sanayi Sitesi’nin yapımına başlanan 2021’den bu yana OSB arsa fiyatlarında yüzde 100 artış yaşandığına işaret eden Hamit Demir, “Trakya’nın parlayan yıldızı Çorlu şehir merkezine 5 dakika mesafede konumlanan projemizin metrekare fiyatı 12 bin TL. 2023’te teslimlere başlayacağımız mayıs ayında bu rakamın 18 bin TL’ye yükseleceğini öngörüyoruz. Son 6 ayda metrekare fiyatı 6 dolar üzerinden 45 adet kiralama talebi aldık. Yatırımcılarımıza kendi bünyemizde yüzde 40 peşin ödemelerde 15 aya kadar taksit imkanı sunuyoruz.’’ dedi.

    Yatırımcılarla çözüm ortaklığı kuruyor

    Avrupa Prefabrik Yapı Yönetmeliği’ne uygun olarak inşa edilen ödüllü projenin Avrupa Birliği Sanayi Sitesi Standartları çerçevesinde yükseldiğini kaydeden Hamit Demir, “Bu yönüyle de yurtiçi ve yurtdışı talepleri her geçen gün artıyor. Satın almanın yanı sıra kiralama talepleri de aynı hızla yükseliyor. Üreticilerin bir kısmı satın almak yerine kiralayarak işine yatırım yapmayı tercih ediyor. Bu yönde talepte bulunan yatırımcılarımızla Demir Grup güvencesiyle çözüm ortaklığı sunuyoruz. Çevre dostu, dünya standartlarına uygun, yatırımcısını kazandıran bir proje olarak imalatçılara keyif ve huzur vadediyor. Üst düzey güvenlik önlemleriyle de yatırımcılara güvenli bir yatırım imkanı sunuyor” ifadelerinde bulundu.

    Yaşamı ve ticareti içinde barındıran çekim merkezi

    1 milyar TL’lik yatırımla Çorlu 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilen Demir Ekosan Sanayi Sitesi, kendi suyunu ve enerjisini üreten, atık su arıtma tesisiyle çevreci ve sürdürülebilir bir proje olarak fark yaratıyor. Proje; 242,400 metrekarelik alan üzerinde, 6 blok halinde yükselen, 362 adet ruhsatlı imalathane, 65 dükkân, 3000 kişilik fuar, kongre, balo, toplantı salonları, sosyalleşme imkânı sunan kafe ve restoranlardan oluşuyor. Bu yönüyle yaşamı ve ticareti içinde barındıran bir çekim merkezi olarak gösteriliyor. Proje, Kanal İstanbul’un hayata geçmesiyle İstanbul’un Avrupa’ya açılan kapısı olarak Avrupa- Türkiye ticaretinde söz sahibi olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.