DOLAR 32,4163
EURO 34,7586
ALTIN 2426,157
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Deniz&Su Kaplumbağaları” Sergisi Dijital Platformda

    “Deniz&Su Kaplumbağaları” Sergisi Dijital Platformda
    14.07.2023
    A+
    A-

    Seramik Sanatçısı – Ressam Tuğba Küçükbahar, “Deniz&Su Kaplumbağaları” isimli koleksiyonundan oluşan bir seçkiyi dijital alana taşıyarak izleyiciyle buluşturdu.

    Sanatçı dijital sergisiyle ilgili düşüncelerini şöyle aktardı:

    “ Deniz ve su kaplumbağalarının önemini vurgulamak, türe yönelik tehditler hakkında sanat yoluyla farkındalık yaratmak, tehditlere ve alınması gereken önlemlere dikkat çekmek amacıyla; 2013 yılında Mersin Devlet Resim Heykel Sanat Galerisi’nde sergilenen kişisel sergimden bir seçkiyi dijital platforma taşımak istedim.

    Milyonlarca yıldan beri dünyamızda yaşayan deniz kaplumbağaları, insan faaliyetleri nedeniyle tehdit altında. Deniz ve kıyı ekosistemlerinin sağlığı açısından vazgeçilmez ve tamamlayıcı bir role sahip olan deniz kaplumbağalarını korumak için aksiyon alınması ve türe yönelik tehditler hakkında sanat yoluyla farkındalık yaratmak istiyorum. Dünya denizlerinde yaşayan ve tarih boyunca birçok kültürde uzun yaşam, üretkenlik, dayanıklılık ve kötülüklerden korunmanın sembolü olan deniz kaplumbağası (Caretta Caretta) Akdeniz Havzası’nda yuvalanmaktadırlar. Yaşadığım kentin önemini hatırlatmak, kent yaşamının deniz kaplumbağalarının üreme ve yaşam alanlarında hayatta kalma mücadelelerine vermiş olduğu sıkıntılara dikkat çekmeyi önemseyen bir kentli olarak yeniden gündeme taşımak istedim.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.