DOLAR 32,3862
EURO 34,7447
ALTIN 2399,002
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Deontay Wilder Tyson Fury boks maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

    Deontay Wilder Tyson Fury boks maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
    18.11.2018
    A+
    A-

    Dünya Boks Konseyi (WBC) kemerinin sahibi ‘Bronz Bombacı’ lakaplı Deontay Wilder, 2 Aralık 2018 Pazar günü İrlanda asıllı İngiliz boksör Tyson Fury ile karşı karşıya gelecek. 924 gün boyunca profesyonel bokstan uzak kaldıktan sonra Arnavut Sefer Seferi’yi mağlup eden ski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Tyson Fury daha sonra 18 Ağustos 2018 Cumartesi akşamı Francesco Pianeta’yı mağlup etmişti. 2 Aralık Pazar sabahı 07:00’deki maçı DMAX canlı olarak yayınlayacak. 

    BU MAÇIN GALİBİ ANTHONY JOSHUA İLE KARŞILAŞABİLİR
    Deontay Wilder Tyson Fury boks maçını galibi; WBA-WBO-IBF ve IBO ağır sıklet kemerlerinin sahibi Anthony Joshua ile 13 Nisan 2019 tarihinde İngiltere’nin başşehri Londra’daki Wembley Stadyumu’nda karşılaşması planlanıyor. Ancak Wilder – Fury karşılaşmasının rövanşı olma ihtimali ise Joshua ile yapılacak maçın ileri bir tarihe ertelenmesine yol açabilir.

    TYSON FURY 27 MAÇIN HEPSİNİ KAZANDI

    Bokstan uzak kaldığı zaman 170 kiloya kadar çıkan Fury, maça 120 kiloda çıkmıştı. 30 yaşındaki Fury bugüne kadar yaptığı 27 maçın, 19’u nakavt olmak üzere hepsini kazandı. Fury, 2015 yılının Kasım ayında Ukraynalı Wladimir Klitschko’yu yenerek Uluslararası Boks Federasyonu (IBF), Dünya Boks Birliği (WBA) ile Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ağır sıklet boks şampiyonluğu unvanlarını kazanmış ve üç yıl önce doping testinin pozitif çıkması sebebiyle ceza almıştı.

    DEONTAY WILDER 40 MAÇIN HEPSİNİ KAZANDI
    ABD’li boksör Wilder bugüne kadar yaptığı 40 maçın hepsini kazandı. Wilder bugüne kadarki rakiplerinden sadece Bermane Stiverne’yi nakat etmeyi başaramadı. Wilder, rövanşta ise Stiverne’yi nakavt etmeyi başarmıştı.

    WILDER’IN İLGİNÇ HİKAYESİ
    Deontay Wilder hem hikayesi hem de kişiliği ile boks dünyasının gelmiş geçmiş en ilginç boksörlerinden biri. 1985 Alabama doğumlu Wilder gençliğinde birçok sporla ilgilenir ve basketbolda karar kılar. Kariyerine basketbolla devam edeceği sıralarda, 2005 yılında henüz kendisi de çok genç iken kızı Naieya dünyaya gelir. Ancak Naieya; spina bifida denen bir omurga rahatsızlığı ile dünyaya gelir. İnsanda omurgayı oluşturan kemiklerin omurgada bir boşluk oluşturacak şekilde gelişimlerini tamamlayamamalarına verilen hastalığın adı. Bu da kızının yürüme koşma ve sağlıklı bir çocuk gibi okula gitmeyi bile başaramaması anlamlarına geliyor.

    Hastalığın tedavisi o kadar pahalıdır ki ne o dönemki basketbol kariyeri ne de mali durumu Wilder’ın kızına gereken şartları sağlamasına yardım edecektir. Böylece Wilder boks dünyasına girmeye karar veriyor. O kadar başarılı oluyor ki olimpiyatlarda Amerika’ya bronz madalya getirdiği için kendisine o günden beridir ‘The Bronze Bomber’ deniyor.

    İlginç bir şekilde o dönemde kendisine hakaret eden troll bir boksörü maça davet edip onu evire çevire dövüyor. Sonrasında kariyeri giderek hep daha iyiye gidiyor. Neredeyse çıktığı hiçbir maçtan mağlup ayrılmıyor.

    Kariyerinin başından beri neredeyse çıktığı her maçtan nakavt ve galibiyetle çıkan Wilder şuan dünya ağır siklet boks şampiyonu ve unvan maçlarına çıkmaya devam ediyor. Kızı ise babasıyla beraber kendi mücadelesine devam ediyor. Babası gibi zaferden zafere koşuyor, şuan bırakın yürümeyi kendi kendine okula bile gidebiliyor.

    Hala kızından bahsederken gözleri dolan Wilder belki de en çok bu sebepten boks dünyasının en sevilen simalarından biri olmaya devam edecek. Zorlu geçen birçok maçın sonunda ilham perisinin kızı olduğunu söyleyen Wilder için esas büyük savaşı veren doktorların yapamaz dediği her şeyi başaran kızı Naieya..

    Birçokları için Wilder tekniği zayıf boksör. Fakat nakavt oranı o kadar yüksek ki, rakiplerinin çoğunu en fazla dört raunt ringde tutmuş.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.