DOLAR 32,1941
EURO 34,963
ALTIN 2505,8
BIST 10895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Deprem sigortası nedir ve neden önemlidir?

    Deprem sigortası nedir ve neden önemlidir?
    02.12.2023
    A+
    A-

    Deprem sigortası, depremden ve depremin etki ettiği nedenlerden dolayı oluşabilecek infilak, yer kayması, tsunami vb. gibi risklere karşılık olarak konut sahiplerine güvence sağlayan bir sigorta çeşididir.

    Deprem sigortası, depremden ve depremin etki ettiği nedenlerden dolayı oluşabilecek infilak, yer kayması, tsunami vb. gibi risklere karşılık olarak konut sahiplerine güvence sağlayan bir sigorta çeşididir. Yaşamış olduğumuz coğrafya bir deprem ülkesidir. Deprem birçok can ve mal kaybına neden olan ve etkisi oldukça büyük olan bir doğal afettir.

    Depreme engel olma ya da yok etme gibi bir durum söz konusu olamadığı için depreme yönelik çeşitli önlemlerin alınması gerekir. Deprem olaylarında can kaybını en aza indirmek için yapılan çalışmaların dışında mal güvenliğinin de olabildiğince sağlanması gerekir. Deprem sigortası, deprem etkisi ile kaybedilen malların ya da hasara uğramış malların güvencesini sağlayarak mal sahibinin uğramış olduğu hasarı en aza indirir.

    Deprem Sigortası Nedir?

    DASK, yani doğal afetler sigorta kurumu tarafından vatandaşlara zorunlu deprem sigortası sağlayan bir kuruluştur. Deprem sigortası depremden kaynaklı olarak oluşabilecek olan yangın, yer kayması, tsunami vb. gibi durumlara karşın vatandaşa maddi güven sağlar. Deprem sigortasının temel amacı, konutun deprem sonrasında kısmi hasarlı ya a oturulmaz hale gelmesi durumlarında mevcut zararı tazmin ederek hayatın normale dönmesini sağlamak ya da buna etki etmektir.

    Deprem Sigortasının Önemi

    Ülkemiz bir deprem ülkesidir. Jeolojik, topografik özellikleri ve iklim karakteristiği nedeni ile sıklıkla doğal afetler yaşanıyor. Doğal afetler içerisinde en çok zarara neden olan depreme karşı deprem sigortası yaptırmak, olası bir deprem sonucunda maddi olarak destek sağlarken aynı zamanda o süreçte hayatı normalleştirme ve gündelik rutine geri dönülmesine de katkı sağlar.

    Pek çok farklı açıdan deprem sigortasının önemi vurgulanırken yaşamış olduğumuz coğrafyada meydana gelen doğal afetler göz önünde bulundurularak önlem alınması gerekir. Zorunlu deprem sigortası ile olası deprem sonucunda maddi hasarınız en aza indirilir. Geleceğinizi güven altına almak ve bugünü endişe etmeden ya da korku duymadan yaşamak için deprem sigortanızı aksatmadan yaptırın.

    Deprem Sigortası ile Geleceğinizi Güvence Altına Alın

    Yaşamış olduğumuz ülkenin coğrafi şartları göz önünde bulundurulduğunda ve geçmiş döneme geri dönülüp bakıldığında çeşitli doğal afetlerin ve depremlerin varlığı dikkat çeker. Deprem, doğal afetler içerisinde en çok yıkıma neden olan afetler arasındayken aynı zamanda beraberinde getirme riski yüksek olan yangın, tsunami, sel felaketi, infilak vb. gibi durumların da göz ardı edilmemesi gerekir.

    Olası bir deprem sonucunda can ve mal kaybını önlemek ya da en aza indirebilmek için yapılması gereken zorunlu deprem sigortası az da olsa bir önlem alınabilir. Magdeburger Sigorta hizmetleri ile en etkili sigorta poliçelerini hazırlayarak geleceğinizi güvence altına alabilirsiniz. Bu sayede olası deprem sonucu gündelik normal yaşama geri dönebilmeniz hızlanırken aynı zamanda maddi hasar kaybınızı da minimum seviye de tutarsınız.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.