DOLAR 32,5372
EURO 34,7327
ALTIN 2486,512
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Depremi unutmadık, unutmuyoruz

    Depremi unutmadık, unutmuyoruz
    17.08.2017
    A+
    A-

    Beşiktaş Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Depremi’nin 18. yıl dönümü kapsamında AKUT öncülüğünce deprem tatbikatı düzenledi. Afet bilincini arttırmak amacıyla düzenlenen tatbikatta personele deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verildi.

    16 Ağustos 2017 Çarşamba günü Beşiktaş Belediye binasında gerçekleştirilen deprem tatbikatında sirenler çaldı, belediye personeli AKUT görevlileri eşliğinde binayı tahliye etti, binanın en üst katından yaralı kurtarma operasyonu yapıldı ve son olarak deprem simülasyon tırında deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili detaylı bilgi verildi.
    Tatbikat sırasında oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı itfaiye, AKUT Arama Kurtarma Derneği Ekipleri ve sağlık görevlileri bina önünde hazır bulundurularak geniş güvenlik önlemleri alındı.

    Muhtemel bir yangın veya depreme karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen tatbikatta; senaryo gereği sirenlerin çalmasının ardından belediye personeli tahliye edildi. Dışarıya çıkan personel, ekipler tarafından megafon yardımıyla güvenli bölgeye yönlendirildi. Binada mahsur kalan vatandaş ise arama kurtarma ekipleri tarafından bina dışına bağlanan halatla güvenli bir şekilde aşağıya indirilip ambulansta tedavi altına alındı.

    Tatbikatın ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve Prof. Dr. Şener Üşümezsoy simülasyon tırında konuşma yaptı. Deprem konusunda ne kadar yol aldık? Depreme ne kadar hazırlıklıyız? Neden depremi sadece deprem olduğunda ya da canımızı yakan depremlerin yıl dönümlerinde hatırlıyoruz? Bu sorular yorumlarla masaya yatırıldı.
    Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar konuşmasında; tatbikatla personeli ve tüm vatandaşları deprem gerçeğine karşı bilinçlendirmeyi amaçladıkları belirtti. Başkan Hazinedar, “Deprem bir Türkiye gerçeği. Depremi sadece yaşanılan faciaların yıl dönümlerinde hatırlamak ya da hatırlatmak; yerine önlem almak ve yerel yönetimlerin de bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini biliyoruz. Bu bilincin oluşmasını istiyoruz. Binalarımız, eksiklerimiz hepsini gözden geçiriyoruz. Uzman ekiplerle bu konu üzerinde çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Beşiktaş Belediyesi olarak deprem konusunda her gün yeni bir çalışmaya imza atıyoruz. Beşiktaş’ta yaşayan sakinlerimizin bilinçlenmesi için elimizi taşın altına koyuyoruz. Sadece deprem panelleri ile olmaz bunu biliyoruz, önlem, önlem diyoruz” dedi. Başkan, AKUT’a destek olmak üzere belediyemiz bünyesinde 7/24 hazır olacak bir arama kurtarma ekibini de en kısa sürede kurulacağını duyurdu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.