DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Design Week Turkey 2018’i 3 günde 52.300 kişi ziyaret etti

    Design Week Turkey 2018’i 3 günde 52.300 kişi ziyaret etti
    20.11.2018
    A+
    A-

    T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Design Week Turkey 2018; tasarımcılar, sanayiciler, ihracatçılar ve öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılandı.27 panel ve konferans, 80’den fazla konuşmacı, 26 sergi ve enstalasyon, 16 atölye çalışmasında 100’ün üzerinde tasarımcıyı buluşturan etkinlik 3 günde 52.300 ziyaretçiyi ağırladı.

    27 panel ve konferans, 80’den fazla konuşmacı, 26 sergi ve enstalasyon, 16 atölye çalışması, 100’ün üzerinde tasarımcı ve binlerce izleyiciyi bir araya getiren Design Week Turkey 2018; 16-18 Kasım tarihleri süresince 52.300 üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. T.C. Ticaret Bakanlığı önderliğinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonu ile düzenlenen Design Week Turkey’de bu yıl United Colors of Benetton, Esprit, Valentino ve Chanel gibi dev markaların yaratılmasında önemli katkıları olan Oliviero Toscani ve kullanıcı odaklı tasarımları ile yeni nesil teknolojileri harmanlayan ödüllü İngiliz tasarımcı Benjamin Hubert gibi ünlü isimler yer aldı.

    TİM Başkanı İsmail Gülle: Türkiye’nin geleceğini hep beraber tasarlayalım

    Bu yıl 3’üncüsünü düzenlenen Design Week Turkey’in tüm tasarım ekosistemini bir araya getirerek önemli bir başarıya daha imza attığını kaydeden TİM Başkanı İsmail Gülle, “Bu kapsamda 3 gün boyunca bizleri yalnız bırakmayan, tasarımla ilgilenen herkesi tebrik ediyoruz. Etkinliğimiz sayesinde hepimiz yeni dünyanın en önemli unsurlarından olan tasarımı yakından tanıma fırsatını yaşadık” dedi. Tasarımın ülkemizdeki konumunu güçlendirmek, tasarım ve endüstri entegrasyonunu sağlamak amacıyla yapılan Design Week Turkey’e katkılarından dolayı başta Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’a, birbirinden değerli konuşmacılara ve 50 binin üzerindeki katılımcımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunan TİM Başkanı İsmail Gülle, hedefin ‘Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye…’ olduğunu belirterek, “Gelin, Türkiye’nin geleceğini hep beraber tasarlayalım” dedi.

    Ana teması Tasarım Ekosistemi

    “Tasarım Ekosistemi” teması ile ziyaretçileri karşılayan Design Week Turkey’de bu yıl, Türkiye’de tasarım kültürü oluşturmak; Türkiye’nin tasarım gücünü dünyaya tanıtmak ve tasarımın ekonomideki rolünün önemi konularına dikkat çekildi. Tasarım ekosisteminin tüm oyuncularının bir araya geldiği Design Week Turkey’de endüstriyel tasarımdan modaya, mimariden görsel iletişim tasarımına kadar birçok tasarım disiplini geniş bir yelpazede ele alındı.

    Dünyaca ünlü isimler tecrübelerini paylaştı

    Açılış konuşmacıları ile de dikkatleri üzerine çeken Design Week Turkey; Benetton, Esprit, Valentino ve Chanel gibi dev markaların yaratılmasında önemli katkıları olan dünyaca ünlü iletişimci ve reklam fotoğrafçısı Oliviero Toscani ve deneyim odaklı tasarımlarında kullanıcı tecrübelerini yaşam tarzı haline getirerek tasarım öyküleri oluşturan ödüllü İngiliz tasarımcı Benjamin Hubert’i ağırladı. Design Week Turkey’in diğer ana konuşmacıları arasında çalışmalarını endüstriyel tasarım ve mekanik mühendisliği disiplinleri ile bir arada geliştiren yaratıcı ürün tasarım şirketi LUMIUM’un CEO’su Srini Srinivasan, iF International Forum Design CEO’su Ralph Wiegmann, dünya modasının yeni Türk süperstarı olarak bilinen Moda Tasarımcısı Dilara Fındıkoğlu, yeni dönemin genç tasarımcılarından dünyaca ünlü Raisa&Vanessa kardeşler oldu. Ünlü Moda Tasarımcısı Hakan Akkaya ise “Dünya Starlarının Yeni Modası: Türk Tasarımı” isimli panelde Türk tasarımının Türkiye ve dünyadaki yolculuğuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vision Talk kapsamında ise Ouchhh Yönetmen ve Yeni Medya Sanatçısı Ferdi Alıcı “Yeni Medyada Yapay Zekânın Şiirsel Yolculuğu” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

    Bu yılki Design Week Turkey sadece Haliç Kongre Merkezi ile de sınırlı kalmayarak şehrin farklı noktalarına yayıldı. Tomtom Mahallesi, Sütlüce, Fener – Balat ve Levent gibi İstanbul’un farklı noktalarında Tomtom Design Walks, HomeArt Brunch, HomeArt Design Walks ve Design Talks by Hipicon etkinlikleri gerçekleştirildi.

    Endüstriyel Tasarım Ödülleri 7. Kez Sahiplerini Buldu

    T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) iş birliğiyle TURQUALITY® Programı dâhilinde gerçekleştirilen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri bu yıl 7. kez sahiplerini buldu. Tasarımcısı, marka sahibi ya da üreticisi Türk olan ürünler için 2.500’ün üzerinde başvuru yapılan yarışmada, ambalajdan ev eşyasına kadar 13 ayrı sektörden, son 3 yıl içerisinde üretilmiş tasarımlar, 30 uluslararası jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Yarışma ile kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran üstün ve iyi tasarımlar ödüllendirildi. Üstün tasarımlar kategorisinde ödül kazanan marka ve tasarımcılar ödüllerini Bakan Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin elinden aldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.