DOLAR 32,3881
EURO 35,0299
ALTIN 2326,336
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dev gemi Pioneering Spirit, ‘TürkAkım’ı tamamlamak için yola çıktı

    Dev gemi Pioneering Spirit, ‘TürkAkım’ı tamamlamak için yola çıktı
    09.06.2018
    A+
    A-

    Dünyanın en büyük inşaat gemisi Pioneering Spirit, TürkAkım’ı oluşturan hatlardan ikincisini tamamlamak üzere 8 Haziran Cuma günü Rotterdam Limanı’ndan ayrılarak Karadeniz’e doğru yola çıktı. İnşaat gemisi, daha önce TürkAkım Açık Deniz Boru Hattı Projesi’nin ilk hattını tamamlamış; ikinci boru hattının da 224 kilometresini döşeyerek Rusya ve Türkiye’nin Münhasır Ekonomik Bölgelerinin sınırına kadar getirmişti. Gemi Karadeniz’deki inşaat faaliyetlerine kaldığı yerden devam ederek ikinci boru hattını da Kırklareli’nin Kıyıköy beldesine ulaştıracak.

    TürkAkım’ın birinci hattını tamamlamasının ardından Kuzey Denizi’ne giden Pioneering Spirit 2 Haziran 2018 tarihinde, Norveç kıta sahanlığında 22 bin tonluk dev petrol platformunun kurulumunu başarıyla tamamlamıştı. Pioneering Spirit gemisi böyle bir montaj işlemini ilk defa gerçekleştirmekle beraber, açık denizde ve tek hamlede bu ağırlıkta bir platformu kurarak bir rekora daha imza atmıştı.

    TürkAkım hakkında bilgi:

    TürkAkım, Karadeniz altında inşa edilerek Rusya’dan doğrudan Türkiye’ye ve devamında Türkiye’nin komşu ülkelerle olan sınırlarına uzanacak bir doğalgaz boru hattı projesidir. Boru hattı sistemini oluşturacak hatlardan ilkinin Türkiye’ye, ikincinin ise Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine doğalgaz tedarik etmesi öngörülmektedir. Her bir hattın kapasitesi 15,75 milyar metreküp düzeyindedir. Boru hattı sisteminin denizaltı kesiminin yapımı, %100 Gazprom iştiraki olan South Stream Transport şirketi tarafından gerçekleştirilmektedir.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.