DOLAR 32,5815
EURO 34,6832
ALTIN 2521,476
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Devol Nehri üzerine yapılan Moglice Barajı ve HES projesine Tekno Asfalt imzası

    Devol Nehri üzerine yapılan Moglice Barajı ve HES projesine Tekno Asfalt imzası
    08.08.2017
    A+
    A-

    Arnavutluk’ta bulunan Devol Nehri üzerine kurulan ve asfalt çekirdekli kaya dolgu bir gövdeye sahip olan Moglice Barajı ve HES Projesi’ndeki “mastik asfalt” üretimi, Benninghoven ECO 3000 konteyner tip asfalt plenti ile sağlanıyor.

    Benninghoven marka asfalt plentlerinin Türkiye’deki çözüm ortağı olan Tekno Asfalt, Limak Holding ve Starcraft AS tarafından yapımı üstlenilen Moglice Barajı ve HES Projesi’nin mastik asfalt ihtiyacına çözüm sunuyor. Bölgenin yapısı ve iklim koşullarına bağlı olarak asfalt çekirdekli olarak inşa edilen Moglice Barajı’nda kullanılan 240 ton/saat kapasiteli Benninghoven ECO 3000 konteyner tip asfalt plenti, %20 oranına kadar bitüm ve %20 oranına kadar filler kullanılarak 400 °C ’ye ısıtılarak üretilen mastik asfaltın imalatını gerçekleştiriyor.

    Türkiye’de sadece Benninghoven asfalt plentlerinde üretilebilen, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü başta olmak üzere Türkiye’nin en önemli asfalt uygulamalarında kullanılan Mastik Asfalt, ağır iklim koşulları için en uygun asfalt olarak gösteriliyor. Benninghoven asfalt plentleri ile mastik asfalt için gereken agreganın, 400 °C ’ye ısıtılması ve bu sıcaklık derecesinde üretimin durmadan devam edebilmesi de projelere ciddi bir zaman avantajı sağlıyor. Standart olarak “Mastik Asfalt” üretimi yapılabilen Benninghoven asfalt plentlerinde kullanılan brülörlerin kapasitesi ve agrega kurutucusunun yapısı, agregaya yüksek sıcaklığın optimum verimlilikle aktarılabilmesi için özel olarak dizayn ediliyor.

    Moglice Barajı ve HES Projesi’nde Benninghoven ECO 3000 konteyner tip asfalt plentinin yanı sıra, projenin standartları çerçevesinde özel olarak üretilen asfalt ekipmanları ( cooker ve finişer ) ile yer alan Tekno Asfalt, kalitesinin yanı sıra hızlı çözüm sunan teknik servis ekibi ile de projeye hız sağlıyor.

    Türkiye’de sadece Benninghoven marka asfalt plentlerinde üretilen “Mastik Asfalt” ağır iklim koşulları için en uygun asfalt olarak gösteriliyor. İnce bir katman olarak serilmesine rağmen sıcaktan etkilenmeyen “Mastik Asfalt” kış aylarında soğuktan dolayı kırılma ve buzlanmaların da önüne geçiyor.

    Temelden yüksekliği 150 metre olan ve kurulu gücü 177 + 1,2 MW olması planlanan Moglice Barajı ve HES’in, 2018 yılının sonunda elektrik üretimine başlaması hedefleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.