DOLAR 32,496
EURO 34,9413
ALTIN 2427,762
BIST 9792,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Devrim Erbil’in resimleri pullarda ölümsüzleşti

    Devrim Erbil’in resimleri pullarda ölümsüzleşti
    20.03.2021
    A+
    A-

    PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten “Şirketimiz hazırladığı pul tasarımlarıyla; millî, manevi değerlerimizi ve kültür ögelerimizi sanatsal çizgilerle pullarına taşıyarak, tarihe tanıklık etmemizi sağlıyor.”

    Posta ve Telgraf Teşkilat Anonim Şirketi (PTT AŞ), 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen ve 1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanı ile onurlandırılan Ressam Devrim Erbil’in eserlerinin yer aldığı “Resimden Pula Devrim Erbil İstanbul Resimleri” konulu sergi düzenledi.

    Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda gerçekleşen sergide Erbil’in eserlerinin yanı sıra PTT AŞ’nin hazırladığı 2021 Yılı Pul Emisyon Programı kapsamında tedavüle sunulan “Türk Ressamlarımızın Tabloları (Devrim Erbil)” konulu anma pulu ve ilkgün zarfı tanıtıldı. Sergiye Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, belediye başkan yardımcıları ve davetliler katıldı.

    “Erbil, Kültürlerin İletişimine Vurgu Yapıyor”

    Devlet Sanatçısı Devrim Erbil’in eserlerindeki temanın ağırlıklı bir şekilde İstanbul olduğunu ve sanatçının Doğu ile Batı’nın birbiriyle olan iletişimine vurgu yaptığını ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “PTT de pullar, zarflar ve mektuplarla farklı kültürleri Doğu’dan Batı’ya taşıyan bir kurum. Bu kez aynı tema ile Devrim Erbil’in resimlerinden hazırlanan pullar bu etkileşimi sağlayacak. Telekomünikasyon alanında çağa ayak uyduran bir vizyonla çalışmalarını sürdüren PTT, sanatı ve sanatçıyı destekleyen boyuttaki çalışmalarıyla da dikkat çekiyor” dedi.

    “Sanatçılarımıza Saygımızı İfade Ediyoruz”

    İletişim ve haberleşme sektörüne liderlik eden PTT’nin, ülkemizin tarihine ve kültürüne hizmet etmeyi bir sosyal sorumluluk olarak gördüğünü ifade eden PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten şöyle konuştu: “Şirketimiz hazırladığı tasarımlarla; millî, manevi değerlerimizi ve kültür ögelerimizi sanatsal çizgilerle pullarına taşıyarak tarihe tanıklık etmemizi sağlıyor. Pullarımız aracılığıyla kültürümüze anlam katarken, pul envanterimizi birbirinden değerli sanatçılarımızın eserleriyle zenginleştiriyoruz. Böylelikle hem pullarımızın sanatsal değerini perçinliyor hem de eserleriyle ruhumuza dokunan sanatçılarımıza saygımızı ifade ediyoruz.”

    Pul serisinde, Türk sanatı ve kültürünü başarıyla temsil eden ve dünyada gurur duyulan çalışmalara imza atan usta ressam Devrim Erbil’in eserlerine yer vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gülten, “Ülkemizin güzelliklerini kendine has renk ve çizgilerle tablolarına yansıtan ve Türk resim sanatının gelişimine büyük katkı sağlayan kıymetli sanatçımızın eserleri, PTT pulları aracılığıyla filateli tarihimizdeki yerini alacak ve geleceğe miras kalacak” ifadelerini kullandı.

    “Bu Serginin Amacı Türk Sanatçısını Tanıtmak”

    Sergi açılışına video konferans yöntemi ile katılan Devrim Erbil şu değerlendirmede bulundu: “İletişim; her zaman özlemleri, sevgileri, kavuşmaları hatırlatır. Pul sergisi, bunu sanat yoluyla gerçekleştirmemize imkan verdi. Pul, bütün evreni dolaşan, herkesin görebildiği, o ülkeyi ve kültürü anlatan bir nesnedir. Böyle bir serginin gerçekleşmesi, sanatı pek çok yere ulaştırmak anlamına geliyor. Bu serginin amacı Türk sanatçısını tanıtmak ve sanatın yaygınlaşması için birer örnek olmak.”

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.