DOLAR 32,3707
EURO 35,0492
ALTIN 2325,66
BIST 9097,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DJ Milko: İntiharlarla değil müziklerimizle haber olmak istiyoruz

    DJ Milko: İntiharlarla değil müziklerimizle haber olmak istiyoruz
    29.05.2021
    A+
    A-

    Koronavirüs (Covid-19) pandemisinden olumsuz etkilenen meslek gruplarının başında müzisyenler geliyor. Özellikle genç müzisyenler pandeminin başından bu yana maddi sıkıntılar yaşıyor. Pandemi sürecinde 100’den fazla müzisyen intihar etti. Sorunları halen devam eden müzisyenlere, son açıklanan pandemi destek paketi kapsamında 3 bin lira hibe desteği verileceği duyuruldu ve müzisyenler, pandemi kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılacağı yeni süreçten oldukça umutlu. Pandemi döneminde sahne alamayan müzisyenler arasında DJ’ler de bulunuyor. Salgın öncesi birçok organizasyonda ve davette performansı ile dikkat çeken deneyimli DJ Milko , müzisyenlerin durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

    “DJ Milko” olarak tanınan müzisyen Günay Başaran, “Pandemide dikkat çekmeyen, görünmeyen, görmezden gelinen bir sektör olduk. Normal günlerde toplumun her kesimini eğlendiren, keyifli dakikalar yaşatan ve insanların hüzünlerine ve sevinçlerine eşlik eden müzisyenler, pandemide hüzün içinde bırakıldı.” dedi. DJ Milko, pandemi sürecinde intihar eden meslektaşlarına atfen, “Pandemi hem bulaşarak hem bulaşmadan can alıyor.” sözlerini vurgulayarak, “Yetkililerin bizi görmezden gelmesini istemiyoruz. Biz emeğimizle ve onurumuzla yaşamak istiyoruz. İntiharlarla değil müziklerimizle haber olmak istiyoruz.” dedi.

    “Pandemi hem bulaşarak hem de bulaşmadan can alıyor”

    DJ Milko, pandemi sürecinde intihar eden arkadaşlarının sesinin duyulmadığını belirterek, müzisyenleri görmezden gelen yetkililere sitem etti. “Pandemi hem bulaşarak hem de bulaşmadan can alıyor.” diyen Milko, “Maalesef pandemide dikkat çekmeyen, görünmeyen, görmezden gelinen bir sektör olduk. Normal günlerde toplumun her kesimini eğlendiren, keyifli dakikalar yaşatan ve insanların hüzünlerine ve sevinçlerine eşlik eden müzisyenler, pandemide hüzün içinde bırakıldı. Bunun sonucu olarak sesini duyuramayan onlarca arkadaşımız hayatına son verdi. Pandemi belki geçecek; ancak bu arkadaşlarımızın acısını hiç unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

    “Ünlü sanatçılar kadar dikkat çekemeyiz”

    DJ Milko, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz genç müzisyenler, ünlü sanatçılar kadar dikkat çekemeyiz. Sektörde bazı tabular ve ön kabuller var. Müzik yaparak geçiminizi sağlıyorsanız, herkes sizin çok ünlü, çok kazanan ya da çok aranan biri olduğunuzu zannediyor. Ama durum hiç de öyle değil. Birçok genç müzisyen ayakta durmak için farklı işlere yöneldi. Bazılarımız Ramazan davulcusu oldu; bazılarımız kuryelik yapmaya başladı. Bize sadece ‘çalgıcı’ gözüyle bakıyorlar. Ama biz müzik üretiyoruz, müzik yorumluyoruz, eğlendiriyoruz. Yani ünlü olmasak da en az ünlüler kadar insanların gönüllerine dokunuyoruz.”

    “İntiharlarla değil müziklerimizle haber olmak istiyoruz”

    Dj Milko (Günay Başaran), son 1 yıl içinde hiçbir destek alamadıklarını; son açıklanan destek paketinde müzisyenlerin de olmasının sevindirici olduğunu belirterek, tatil ve düğün sezonunda kısıtlamaların kaldırılması ile sektörün rahat bir nefes alacağını söyledi. DJ Milko, “Enstrümanlarımızı satarak ev geçindirmeye çalışmak istemiyoruz. Yetkililerin bizi görmezden gelmesini istemiyoruz. Biz emeğimizle ve onurumuzla yaşamak istiyoruz. İntiharlarla değil müziklerimizle haber olmak istiyoruz.”

    DJ Milko (Günay Başaran) kimdir?

    “DJ Milko” olarak tanınan Günay Başaran, 1987 yılında Bulgaristan Haskovo’da doğdu. Ailesi ile Bulgaristan’dan Anavatanı Türkiye’ye göç ederek, Gebze’ye yerleştiler. 2018 yılında Türk vatandaşı oldu. Lise eğitimini Gebze’de tamamladı. 2005 yılında DJ kariyerine adım attı. Profesyonel müzik kariyerinde kendini geliştirerek sektörde yer edindi. Bulgaristan, Almanya, İstanbul ve Bodrum’da DJ olarak birçok mekanda sahne aldı. Kısa bir oyunculuk eğitimi aldıktan sonra 2015 yılından itibaren çeşitli reklam filmlerinde, dizilerde ve sinema filmlerinde rol aldı. İlk dizi deneyimini 2015 yılında “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinde yaşadı. Daha sonra “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”, “Paramparça”, “ArkaSokaklar ”,“SiyahBeyazAşk”, “Poyraz Karayel”, “Çukur” ve “Hep Yek 4” gibi ünlü bazı dizi ve filmlerde rol aldı. DJ Milko, profesyonel müzik ve oyunculuk kariyerine devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.