DOLAR 32,3688
EURO 34,7995
ALTIN 2394,099
BIST 10248,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Doğaya ve 20. yüzyıl Barselona mimarisine bir övgü

    Doğaya ve 20. yüzyıl Barselona mimarisine bir övgü
    28.04.2023
    A+
    A-

    Roca ile Benedetta Tagliabue iş birliğinde tasarlanan enstalasyon Milano Tasarım Haftasında sergilendi

    Banyo alanları için geliştirdiği inovatif ürünlerini dünyaya sunan Roca; Ona, Nu ve Tura serilerinin tasarım yaklaşımında Akdenizlilik, Akdeniz ışığı ve dokularından ilham alıyor. Bu ilhamı,  mimari projeleriyle fark yaratan Benedetta Tagliabue ile yeniden kullanılabilir malzemelerle yaratılan enstalasyona taşıyan Roca, eserle doğaya ve 20. yüzyıl Barselona mimarisine övgüsünü yansıttı.  Milano Tasarım Haftası kapsamında Milano Üniversitesi’nde 17-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen sergide, enstalasyon sektör profesyonelleri tarafından büyük ilgi gördü.

    Banyolar için armatür, lavabo, klozet ve duş sistemleri gibi çözümler geliştiren Roca, Akdeniz sadeliği ile harmanlandığı koleksiyonlarını tasarım severlerle buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Ona Koleksiyonuyla Influence isimli sergi ile Milano’da yer alan Roca, bu yıl ise 17-26 Nisan tarihlerinde Barselona merkezli Benedetta Tagliabue – EMBT Stüdyosu iş birliğinde tasarlanan enstalasyona Akdeniz’li olmanın ilhamını taşıdı.

    Roca’nın DNA’sını temsil eden iş birliği

    Benedetta Tagliabue ve Roca’nın birlikte yarattığı enstalasyona yönelik konuşan Roca Kurumsal Pazarlama ve Tasarım Direktörü Marc Viardot  “Milano Tasarım Haftası, bir markanın temsil ettiği değeri göstermesi açısından küresel bir platform sunuyor. Benedetta Tagliabue ile işbirliği, Roca’nın DNA’sını ilginç bir şekilde temsil ediyor ve tam da şu anda onun bir parçası haline geliyor. Bu kapsamda yeniden dönüşüm sloganıyla ve çevresel sürdürülebilirlik bakış açısıyla uyumlu olarak bir enstalasyon tasarladık. Bu özel vizyonun daha da çoğalmasını umuyoruz” dedi.

    Tasarımıyla duyusal şölen oluşturdu

    İsmini Nu ve Tura koleksiyonlarının birleşiminden alan Nutura enstalasyonu, ünlü mimar Benedetta Tagliabue – EMBT Architects tarafından tasarlandı. Yeniden kullanılabilir malzemelerin kullanıldığı enstalasyon; kıvrımlı ahşap ve seramik duvarlarının arasındaki direklerden gelen ışıklarla gölge oyunları oluşturarak duyusal bir şölen yarattı.  Doğaya ve 20. yüzyıl Barselona mimarisine bir övgü niteliği taşıyan eser, heybetli bir Gingko Biloba ağacının çevresine konumlandırıldı.

    Metaverse teknolojisi ile Akdeniz’e sıcak bir yolculuk

    Öte yandan geleneksel İspanyol seramiğini yansıtan el yapımı çalışma da, Metaverse gibi futuristik bir yaklaşımı mimari ile harmanlayan yönüyle enstalasyonun bir parçası olarak yer aldı.  Mimar Julia Ippolito ve 3D sanatçısı Joe Mortell tarafından yaratılan “Akdeniz Metaverse: bir hayalî yolculuk” isimli dijital bir gösterim ile Akdeniz’in manzarası, renkleri ve ışığından ilham alan üçüncü bir banyo koleksiyonu Ona ile tanışma fırsatı da sunuldu. Eserde Roca’nın ünlü tasarımcı Andreu Carulla ile endüstriyel tasarımcı Inma Bermudez imzalı Nu ve Tura serisinin eşsiz görsellerine de yer verildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.