DOLAR 32,3685
EURO 34,7296
ALTIN 2394,389
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dolby ve Technicolor işbirlikleri ile LG, IFA 2017’de tüm dikkatleri üzerine çekti

    06.09.2017
    A+
    A-

    LG Electronics (LG), Dolby® ve Technicolor gibi dünyaca bilinen şirketlerin teknolojilerinden yararlandığı 2017 model OLED TV’leri ile IFA 2017’de tüm spotların altında yer alıyor.

    LG, Hollywood’un birinci sınıf yapımlarının çoğunda son dokunuşları yapan Technicolor stüdyolarının renk bilimcileri tarafından, en uygun hale getirilen renkleri sergiledikleri Technicolor Expert Mode özelliğine sahip 2017 OLED TV’lerini IFA’da ziyaretçilere sunuyor. Technicolor Expert Mode, Ekim ayından itibaren LG’nin tüm 2017 OLED TV’lerinin resim ayar menüsünde yer alacak.LG ayrıca 2017 Nano CellTM Display TV’lerinde de Technicolor Expert Mode’un yer alması için çalışmalarına devam ediyor. Üstün kusursuz siyah ve kusursuz renk performansı ile bilinen LG OLED TV’ler Logan ve Sense8 gibi önde gelen Hollywood filmlerinin ve televizyon içeriklerinin evlere uygun versiyonlarının üretiminde Technicolor tarafından gerçek renklerin elde edilmesinde referans olarak kullanılıyor. Technicolor’ın bu onayı LG’nin uzun yıllardır üzerinde durduğu OLED TV’lerinin üst düzey seyir zevki yaşattığı iddialarını haklı çıkartıyor.

    Technicolor kıdemli renk uzmanı Tony Dustin Netflix serisi Sense 8’in ikinci sezonunun renk çalışmalarını gerçekleştirirken LG’nin OLED teknolojisinin ABD’nin diğer yakasında ofisleri olan yazar / yönetmen Lana Wachowski ve Hollywood’daki görüntü yönetmeni John Toll ile birlikte çalışırken kendileri için vazgeçilmez olduğunu belirtiyor. “OLED teknolojisinin gerçek siyahları, renk doygunluğu ve derinliği; fiziksel olarak beraber değilken bile hepimizin aynı renkleri görmesine imkan veriyordu. Bu da bize evdeki seyircilerin, üzerinde çalıştığımız görüntüleri gerçek haliyle görebileceklerine inanmamızı sağlıyor.”

    IFA 2017’de LG, OLED TV’lerinin geliştirilmiş renk performansını Microsoft’un Xbox One S ve Turn 10’un Forza Horizon 3’ü ile birleştirerek güçlü 4K HDR video oyunları görüntüleme yetkinliğini sunuyor. HDR ile yarışan arabaların üzerinde parlayan güneş ışığı OLED’in piksel azaltan doğasıyla hayranlık kazanıyor. Bu renksiz koyu renk arabalarda bile ışığın parlamasına imkan veriyor. Ciddi oyuncular Microsoft’un Xbox One S’ini kullanarak LG’nin OLED TV’lerinin HDR Game Mode’u sayesinde kontrolden ekrana yansımasının 21.3 milisaniyeden fazla bir gecikmeye neden olmamasından faydalanacaklar.

    Tüm 2017 LG OLED TV’ler ve Nano CellTM Display TV’ler Active HDR özelliği sayesinde HDR içerik gösterirken çok daha parlak renklendirmeler ve daha büyük gölge detayları sunuyor. Active HDR, LG TV’lerin ihtiyaç duyulduğunda dinamik veriyi ekleyerek görüntüyü sahne sahne işlemesine imkan veriyor. Ek olarak 2017 LG OLED TV ve Nano CellTM Display TV modelleri Dolby VisionTM, HDR10 ve HLG gibi birçok HDR formatını, tüm 2017 LG UHD TV modelleri de HDR 10 ve HLG formatlarını destekliyor. Ayrıca LG, yakın gelecekte Advanced HDR by Technicolor‘ı da desteklemek üzere yaptığı çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor. LG, IFA 2017’deki standında BBC4K HLG, Amazon HDR10 ve Netflix Dolby Vision içeriği gibi birçok HDR içeriği ziyaretçilerine deneyimletiyor.

    Talebe bağlı seyir hizmetleri bugün 100’den fazla stüdyonun içinde bulunduğu Dolby Vision özellikli güçlü bir içerik listesi sunuyor. Ek olarak 125 saatten fazla orijinal içerik de Dolby Vision olarak dünya çapındaki lider sağlayıcılar ve tüketiciler üzerinde ulaşılabiliyor.

    LG, IFA’da ilk kez Amazon Echo hoparlöre bağlı bir LG TV’de geliştirilmiş Alexa ses kontrolü özelliklerinin de gösterimini gerçekleştiriyor. Şirketin webOS TV’lerinin Amazon Alexa uyumluluğu ile IFA’daki ziyaretçiler TV özelliklerini kontrol etmek için Amazon Echo hoparlörüne ses komutları vererek kanal seçimi, ses, yön kontrolleri, içerik araması ve akıllı TV uygulama yüklemeleri gibi görevleri el değmeden ve kumanda kullanmadan gerçekleştirebiliyor.

    CES 2017’de, aldığı En İyinin En İyisi ödülü de dahil olmak üzere toplam 45 ödülle adından çokça bahsettiren LG SIGNATURE OLED TV W IFA 2017’de de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. LG’nin bir diğer OLED TV modeli E7 Atlantik’in her iki yakasında da sektörün beğenileriyle karşılaştı. LG OLED TV E7 bu yıl New York’ta 14. kez düzenlenen CE Week TV Shootout’ta “TV’nin Kralı” olurken, EISA (Avrupa Görüntüleme ve Ses Birliği) tarafından da yılın En İyi OLED TV’si seçildi.

    IFA’da birinci sınıf 2017 TV’lerini sahneye çıkarmaktan ve ziyaretçilerine bu rakipsiz performansı şahsen deneme fırsatı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten LG Electronics Ev Eğlence Sistemleri Bölümü Başkanı Brian Kwon, “Technicolor ve Dolby gibi saygı duyulan isimlerle işbirlikleri LG’nin hiç durmadan TV teknolojisinin sınırlarını ileri itmeye olan adanmışlığının en iyi göstergesi.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.