DOLAR 32,3799
EURO 35,0585
ALTIN 2326,591
BIST 9104,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dronmarket İzmir’de tarım droneları üzerine açtığı şube ile çiftçilerin yanında

    Dronmarket İzmir’de tarım droneları üzerine açtığı şube ile çiftçilerin yanında
    01.10.2022
    A+
    A-

    2022 yılı hedefleri kapsamında büyümesini hız kesmeden sürdüren Türkiye’nin öncü drone teknolojileri platformu Dronmarket, son olarak İzmir’de tarım droneları üzerine şube açtı. Dronmarket Genel Müdürü SerhanYaldız; tarım sektröründe drone kullanımının Türkiye’de her geçen gün arttığını, özellikle Ege Bölgesi’nde yoğun olarak kullanıldığını, bu yüzden de İzmir’de açtıkları yeni şube ile bölgedeki çiftçilere daha iyi ve hızlı hizmet vermeyi planladıklarını belirtti.

     Tarım sektöründe drone kullanımının 2022 yılında %50 oranında arttığını ve 2022 yılında tarım makinesi olarak kabul görmüş cihazlar olduğunu söyleyen Dronmarket Genel Müdürü Serhan Yaldız; “Traktörün tarlaya giremediği dönemlerde ve ulaşamadığı arazilerde rahatlıkla uygulama yapabilmesi,  günlük 1500 dekara kadar varan ilaçlama yeteneği ile %40’a varan ilaç tasarrufu sağlaması, tarlada lastik izinden kaynaklanan rekolte kaybını engellenmesinden dolayı droneların tarımda kullanımı her geçen gün arttı” dedi.

    Droneların genellikle pamuk, mısır, çeltik, zeytin gibi mahsullerde ilaçlama, gübreleme, gibi tarımda zirai uygulamalarda kullanıldığını söyleyen Yaldız; “Sağladığı avantajlar nedeniyle bu droneları özellikle Ege bölgesindeki çiftçilerimiz tercih ediyor. Biz de buradan yola çıkarak Ege Bölgesi’ndeki çiftçilerimize daha iyi ve hızlı hizmet vermek için İzmir’de şube açtık. Çiftçilerimiz şubemize gelerek hem tarım droneları hakkında bilgi alacak, hem de drone satın almak isterlerse bu imkanı bulacak. Şubemizde ayrıca teknik servis alanında çalışanlarımızda olacak. Çiftçilerimiz satın aldıkları dronelar ile ilgili her hangi bir teknik aksaklık yaşarlarsa kolaylıkla getirip sorunlarını çözebilecek” şeklinde konuştu.

    Ege dışında son dönemde Trakya, İç Anadolu Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz’de de drone kullanımının yaygınlaşmaya başladığını belirten Yaldız son olarak, bu sene tarım sektöründe yüzde 50’den fazla büyümeyi hedeflediklerini ve yeni şubeler açmaya devam edeceklerini söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.