DOLAR 32,5705
EURO 34,7801
ALTIN 2409,76
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dubai Serbest Bölgesi Jebel Ali’ye (JAFZA) yatırımcı ilgisi

    Dubai Serbest Bölgesi Jebel Ali’ye (JAFZA) yatırımcı ilgisi

    JAFZA’nın, “Daha İyi Bir İş Birliği Oluşturma” mottosuyla düzenlenen Multaqa Jafza 2017 toplantısında konuşan DP World Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sultan Ahmed bin Sulayem, “Jebel Ali Serbest Bölgesi (JAFZA) geçen yıl 470 yeni şirketin ilgisini çekti. Global ekonominin karşılaştığı zorluklara rağmen son beş yılda, yıllık ortalama yüzde 7’lik bir büyüme gerçekleştirdi. “dedi.

    Dubai’deki Jebel Ali Serbest Bölgesi’nin en aktif partnerlerinden ve tek Türkiye temsilcisi Orient World, ‘’En Başarılı Temsilci ‘’ seçilerek Multaqa ödülüne layık görüldü. Ödülü, Orient World adına şirketin CEO’su İdris Demirhan aldı.

    Dünyanın en önemli serbest bölgelerinden biri kabul edilen Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) Jebel Ali Serbest Bölgesi (JAFZA) sunduğu cazip olanaklarla yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. DP World şirketi olan Jebel Ali Serbest Bölgesi, 2016’da 470 şirketin ilgisini Dubai’ye çekerken, beş yıl içinde her yıl ortalama yüzde 7 büyüme gerçekleştirdi.

    Dubai’deki Jebel Ali Serbest Bölgesi’nde, “Daha İyi Bir İş Birliği Oluşturma” mottosuyla düzenlenen Multaqa Jafza 2017 toplantısında, dünya genelinde JAFZA ürün ve hizmetlerini tanıtmak için çalışan iş ortakları bir araya geldi.

    “En Başarılı Temsilci” Ödülü Türkiye’den Orient World’e
    JAFZA’nın en aktif partnerlerinden ve tek Türkiye temsilcisi Orient World, ‘’En Başarılı Temsilci ‘’ seçilerek Multaqa ödülüne layık görüldü. Ödülü, Orient World adına şirketin CEO’su İdris Demirhan aldı.

    Toplantıda konuşan DP World Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sultan Ahmed bin Sulayem, JAFZA’nın, BAE’de bölgesel faaliyet merkezleri kurmak isteyen işletmeleri çekmek için ortaklarıyla birlikte çalıştığını belirterek, “Bir işletmenin uluslararası standartlarda uygun ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlayan Jebel Ali Serbest Bölgesi geçen yıl 470 yeni şirketin ilgisini çekti. JAFZA, global ekonominin karşılaştığı zorluklara rağmen son beş yılda, yıllık ortalama yüzde 7’lik bir büyüme gerçekleştirdi. “dedi.

    JAFZA’da 2016’da kurulan şirketlerin bölgelere göre dağılımı
    Geçtiğimiz yıl JAFZA’da kurulan 470 şirketin yüzde 58’i Ortadoğu’dan geldi. Bunu yüzde 21 ile Asya-Pasifik bölgesi, yüzde 16 ile Avrupa, yüzde 3 ile Amerika ve yüzde 2 ile Afrika izledi.

    JAFZA, etkin bir çalışma ortamı sağlayarak şirketlerin operasyonlarına odaklanmalarını, mali getirilerini artırmalarını ve ticari hedeflerine ulaşmalarını sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.