DOLAR 32,508
EURO 34,7762
ALTIN 2423,451
BIST 9741,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünyanın çevresini yaklaşık bir tur dönecek uzunlukta solar kablo tedarik etti

    Dünyanın çevresini yaklaşık bir tur dönecek uzunlukta solar kablo tedarik etti

    Küresel iklim değişikliğinin etkileri ve sunduğu maliyet avantajı ile güneş ve rüzgar enerjisi son yıllarda yükselen trendi ile yenilenebilir enerji kaynakları arasında önemli bir rol oynuyor. Türk kablo sektörünün öncü firması Türk Prysmian Kablo, Türkiye’nin mega yenilenebilir enerji projelerine de ürettiği yeni nesil kablolarla enerji sağlamayı sürdürüyor. Önemli projeler için bugüne dek tedarik edilen 30 milyon metreden fazla solar kablo ile yaklaşık 9 milyon hanenin aylık elektrik ihtiyacı karşılanabiliyor.

     

    Giderek artan enerji ihtiyacı karşısında, dünya büyük bir hızla, rüzgar ve güneş enerjisi kaynaklı yenilenebilir ve sürdürülebilir enerjiye yöneliyor. Bu ihtiyaca özel olarak ürettiği enerji kablolarıyla yanıt veren Türk Prysmian Kablo, yenilenebilir enerji endüstrisindeki işletmelere ve yatırımcılara; maliyeti düşüren, dayanıklı ve yüksek performansa sahip enerji çözümleri sağlıyor. Güneş enerjisi projelerini solar, alçak gerilim, orta gerilim, fiber optik ve data kablolarıyla; bir diğer yenilenebilir enerji kaynağı rüzgar enerjisi projelerini ise hem özel dizayn edilmiş kule içlerinde kullanılan kablolar hem de altyapı kabloları ile destekleyen Türk Prysmian Kablo ülkemizdeki önemli projelerin kablo tedarikçisi.

     

    “Ürünlerimiz ve çözümlerimiz, sürdürülebilir enerjiye geçişin anahtarı”

    Dünya genelinde yaklaşık 20 seneden bu yana fotovoltaik kablo üreterek, 1,5 milyar metreden fazla satış gerçekleştiren ve hem dünyada hem de Türkiye’de öncü projelerin tedarikçisi konumunda olan Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo CEO’su Cinzia Farisè yenilenebilir endüstride büyük projelerin çözüm ortağı olduklarını belirterek, “Hem inovasyon hem de sürdürülebilirlik konularındaki taahhüdümüz altında, “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonumuzla ürettiğimiz çözümlerimizi sektörümüzün tüm paydaşlarına sunuyoruz. Sahip olduğumuz sertifikasyonlarla ve gerçek saha şartlarında test edilen ürünlerimiz ve tecrübemizle, solar enerji açısından çok önemli bir potansiyele sahip Türkiye’de, Türk kablo sektöründe farklılaşıyor; sektöre standartlar doğrultusunda yenilikçi çözümler sunuyoruz.” dedi.

     

    Solar kablo tedariki 30 milyon metreyi geçti

    Prysmian Group güneş ve rüzgar enerjisi çözümlerinin kullanım sonrası performanslarının rakiplerine göre bir adım öne çıktığını hatırlatan Cinzia Farisè, “Bugüne dek güneş enerjisi projeleri için tedarik ettiğimiz solar kablo miktarı   30 milyon metreyi geçti. Yani neredeyse dünyanın çevresini bir tur dönecek uzunlukta kablo tedarik ettik. Bu da yaklaşık 9 milyon hanenin 1 aylık elektrik ihtiyacı demek. Giderek yükselen trend rüzgar enerjisinde de öncü

    tedarikçilerdeniz. Bugüne dek ülkemizin önemli rüzgar enerjisi projeleri için tedarik ettiğimiz

    kablo miktarı 4,5 milyon hanenin 1 aylık elektrik ihtiyacını karşılıyor. Evrene karşı sorumluluk bilincimizle, sürdürülebilirlik bakış açımız doğrulusunda, her zaman hem dünyanın hem de işletmelerin yararına olacak yenilenebilir endüstri ortağı projeler sunmayı amaçlıyor; endüstrimize inovatif çalışmalarla katkıda bulunuyoruz.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.