DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünyanın en büyük ev ve mutfak eşyaları fuarı İstanbul’da gerçekleşti

    Dünyanın en büyük ev ve mutfak eşyaları fuarı İstanbul’da gerçekleşti
    21.09.2022
    A+
    A-

    Hayata tasarım katan yeniliklerin sergilendiği Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Zuchex’in 32. buluşması, Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleşti. “Zuchex, geçen yılın dünya ölçeğindeki en büyük ev ve mutfak eşyaları fuarıydı. Bu sene de ünvanını sürdürdü” diyen Tarsus Türkiye Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, 15o farklı ülkeden 9.084 yurt dışı satın almacının geldiği ve tüm zamanların en yoğun yabancı ziyaretçi sayısına ulaşıldığı fuarda, en az 1 milyar dolarlık ticaret hedefinin de aşıldığını açıkladı.

     

    Tarsus Türkiye tarafından, T.C. Ticaret Bakanlığı, İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri), ZÜCDER (Züccaciyeciler Derneği) ve KOSGEB destekleriyle 32.’si düzenlenen Zuchex, başarılı bir fuarı daha geride bıraktı. #buradaolmalısınız sloganıyla kapılarını açan organizasyon, yurt içi ve yurt dışından 700 katılımcı firmaya ev sahipliği yaparken, dört gün süren fuara 150 ülkeden 9 binin üzerinde yabancı satın almacı geldi.

     

    Yılsonuna kadar 7 milyar doların üzerinde ihracat hedefleyen Türkiye Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörü’ne yeni ticaret fırsatları, alternatif satış kanalları ve farklı pazarlara açılma şansı sunan Zuchex 2022’de, dört gün sonunda 1 milyar doların üzerinde ticaret gerçekleşti.  Geride bıraktıkları fuar hakkında açıklamalarda bulunan Tarsus Türkiye Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, “Zuchex, düzenlendiği her sene Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Balkanlar, Ortadoğu, Orta Asya ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlayan bir fuar. Uyguladığımız Hosted Buyer programı kapsamında Türkiye ile henüz ticaret yapmamış olan ve oldukça büyük alıcılar arasında yer alan 300 civarında yeni firmayı Zuchex 2022’ye getirdik. Onlar da fuar sayesinde artık Türk firmalarla ticaret yapmaya başladılar” dedi.

     

    Organik tabaklar, hibrit tasarım sofra takımları, 2023’ün renk trendleri…

     

    “Sofra ve Mutfak Eşyaları”, “Pişirme Ekipmanları”, “Plastik Ev Eşyaları / Bahçe Aksesuarları”, “Ev Eşyaları”, “Dekoratif Ev ve Mutfak Eşyaları” ile “Elektrikli Ev Aletleri” kategorilerinde düzenlenen Zuchex 2022’de hibrit sofra takımlarından organik tabaklara, bambudan üretilen mutfak eşyalarından, yeni nesil pişiricilere kadar yüzlerce inovatif yenilik görücüye çıktı.  Sofralarda 2023’ün ana renk trendlerinin de belirlendiği fuar, bürüt 100 bin metrekare alan ve toplam 14 salonda yapıldı.

     

    Türk kahveli tariflerin sunulduğu mutfak tiyatrosu büyük ilgi gördü

     

    Zuchex, bu yıl “Cooking Theatre” etkinliğine de ev sahipliği yaptı. Öztiryakiler sponsorluğunda Zuchex’in 11. Salonuna kurulan özel mutfakta, ünlü şef Rüzgar Sünbül, üniversitelerin aşçılık bölümlerinde okuyan öğrencilerle birlikte fuar boyunca workshoplar düzenledi. Katılımcı firmaların inovatif pişirme ürünlerinin ve sunum tabaklarının kullanıldığı etkinlikte, çorbadan et yemeğine, tatlıdan kurabiyeye kadar “Türk kahveli” tarifler hazırlanıp ziyaretçilere ikram edildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.