DOLAR 32,5994
EURO 34,8164
ALTIN 2502,836
BIST 9451,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DYO, Mistra İzmir ve Ege Perla’nın çevresine renk kattı

    DYO, Mistra İzmir ve Ege Perla’nın çevresine renk kattı
    20.05.2021
    A+
    A-

    Türkiye’nin en köklü ve yerli boya üreticisi DYO, “Mural Arts” projeleri çerçevesinde Mistral İzmir ve Ege Perla iş birliği ile Manda Çayı istinat duvarının boyanarak renkli bir görünüme kavuşmasını sağlayıp, İzmir’in en uzun mural çalışmasına imza attı.

     

    Türk boya sektörünün öncü şirketi DYO, İzmir’in Konak ilçesindeki Manda Çayı ile Mistral İzmir ve Ege Perla’nın arasındaki 400 metre uzunluğundaki duvarı renklendirerek adeta görsel bir şölen yarattı.

     

    Türkiye’nin tek parça halinde yapılan en büyük duvar resim sanatı çalışmalarından biri olan proje kapsamında 7 sanatçı, 1 ay çalışarak yaklaşık 2 bin metrekare yüzeyi DYO Teknotex Dolgulu Astar, Akromax ve Hidrolux ürünleriyle boyadı. DYO, bu projeye 80 farklı renk tonuyla destek olurken, özellikle zeminde kullanılan DYO Akromax ürünü ve bu proje için özel olarak çalışılan mavi zemin rengi dikkat çekti. Çalışma sonunda duvar adeta bir akvaryuma dönüştürüldü.

     

    Güneş ışınları, nem ve suya dayanıklı yarı mat dış cephe boyası DYO Akromax, içerdiği özel saf akrilik bağlayıcı sayesinde düşük kirlenme eğilimi yanında renk solmalarına karşı da kalkan görevi görüyor.

     

    Çalışmayı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sanatçılarla bir araya gelerek harcadıkları emekleri için tebrik ederek ortaya son derece güzel, insanın içini açan bir eser çıktığını belirtti.

     

    DYO Mural Arts Projeleriyle Şehirler Renkleniyor

     

    Yaşam alanlarını renklendirmek hedefiyle kente ve kent kültürüne katkıda bulunmak adına başlatılan “Mural Arts” çalışmaları ile DYO, sokak sanatını destekleyerek sanatın adım adım şehre yayılmasına katkı sağlıyor. Bu çerçevede DYO, daha önce bir çok yerel yönetim ile benzer çalışmalara imza atmıştı. “Merdivenler Renkleniyor” ve “Sağlık Emekçilerine Saygı Duvarı” projelerine renkleriyle hayat veren DYO, “Kollektif Kültür Aktarımında Kentsel Sanat Etkinlikleri: Antakya Örneği” projesinin gerçekleşmesine katkıda bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.