DOLAR 32,5336
EURO 34,9126
ALTIN 2436,985
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DYO, on hafta boyunca renkli konuklarıyla renk kavramını inceledi

    DYO, on hafta boyunca renkli konuklarıyla renk kavramını inceledi
    04.09.2020
    A+
    A-

    DYO’nun, renklerin mimarideki yerini tanımlamak amacıyla tasarladığı Renkli DYOloglar söyleşi serisi AURA İSTANBUL (İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi) ile gerçekleştirildi. Geçen yıl başlayan projenin devamı niteliğindeki çalışma, Türkiye’nin Renkleri teması ile Youtube üzerinden canlı yayımlandı. Yayınları 1.3 Milyon’dan fazla kişi izledi.

    Sektörün öncü markası DYO, entelektüel hayata katkıda bulunmayı bir misyon olarak kabul ediyor. Bu kapsamda Türk boya sektörünün en köklü markası DYO, toplumsal duyarlılık gereği kent estetiğine ve entelektüel değerlere katkı sunmaya devam ediyor. Renklerin mimarideki yerini tanımlamak hayata geçirilen özgün bir içeriğe sahip Renkli DYOloglar projesi bu anlayışın ürünü.

    Kent kültürüne ve mimariye katkı sağlamayı amaç edinen ve kurucuları arasında saygın mimarların yer aldığı AURA İstanbul ile 2019’dan bu yana işbirliği yapan DYO, bu çalışmayla yapı sektöründeki insan kaynağı kalitesine destek olmayı, mimarlık ve kent kültürüne katkı sunmayı hedefliyor.

    Türkiye’nin önde gelen mimarlarının konuk olduğu Renkli DYOloglar söyleşi serisi “Türkiye’nin Renkleri” teması ile rengin hayatımızdaki tanımını farklı disiplinler açısından ele alıyor. Projenin ilk ayağını geçtiğimiz yıl üniversite paneli ve röportaj serisi olarak gerçekleştiren DYO, bu yıl pandemi koşullarını dikkate alarak canlı yayın söyleşilerini tercih etti.

    Youtube üzerinden canlı yayımlanan “Renkli DYOloglar Türkiye’nin Renkleri” söyleşi serisi; renk, tasarım, mekan, arkeoloji, mimari, sanat ve kültür gibi alanlarla ilgilenen kişilere yeni bakış açıları sunuyor.

    Mimarların renk algısını konu edinen Renkli DYOloglar’ın devamı niteliğindeki söyleşi serisinde konuklar; gastronomiden seyahate, felsefeden edebiyata, arkeolojiden çağdaş sanata, müzikten mimariye, modadan tasarıma, uygarlıklardan renk bilimine kadar geniş bir alanda konuştu. Yayına konuk olan mimarlar kendi disiplinleri içerisinde sahip oldukları özgün bakış açılarıyla renk kavramını düşündürücü bir şekilde yeniden tarif ettiler.

    DYO’nun Youtube kanalı üzerinden AURA İstanbul işbirliği ile 10 hafta süren söyleşi serisinde bilgileri ve geniş ilgi alanlarıyla öne çıkan birbirinden değerli isimler yer aldı.

    30 Mayıs’ta Ayhan Sicimoğlu ve Serter Karataban ile başlayan canlı sohbetler sırasıyla: Hilmi Yavuz-Emre Zeytinoğlu, Bedri Baykam-Oylum Ökten İşözen, Nevzat Sayın-Serhan Ada, Beral Madra-Serhat Kiraz, Nezih Başgelen-Erhan İşözen, Şerif Yenen-Jale Kulin, Arzu Kaprol-Şebnem Buhara, Günseli Kato-Bekir Sert, Alparslan Baloğlu-Yılmaz Değer’i konuk olarak ağırladı.

    Her sohbetin yaklaşık bir saat sürdüğü canlı söyleşi serisi 1.3 Milyon’dan fazla izlendi. Rengin derinlemesine konuşulduğu bu yayınların dijital kayıtları, DYO’nun ve AURA İstanbul’un Youtube kanalları üzerinden izlenebilir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.