DOLAR 32,6001
EURO 34,8041
ALTIN 2503,309
BIST 9477,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DYO tüm renkleriyle Teknoloji ve İnsan Kolejleri öğrencilerinin yanında

    DYO tüm renkleriyle Teknoloji ve İnsan Kolejleri öğrencilerinin yanında
    30.01.2018
    A+
    A-

    Gelecek nesillerle birikimlerini paylaşmayı hedefleyen DYO ile Türkiye’nin ilk teknoloji koleji Teknoloji ve İnsan Kolejleri yeni bir işbirliğine imza attı. DYO, Teknoloji ve İnsan Kolejleri öğrencilerine iş ortamını deneyimleme fırsatı sunacak ve mentorluk yapacak. Anlaşmanın imzalanmasının ardından ilk adımlar da atıldı. Görsel sanatlar derslerinde kullanmak üzere Teknoloji ve İnsan Kolejlerine özel boyalar gönderilirken, öğrenciler hayallerini DYO’nun renkleri ile çizme fırsatı buldu.

    Türk boya sektörünün öncü şirketi DYO ile dünyadaki değişime ayak uyduracak nesilleri yetiştirmeyi hedefleyen Teknoloji ve İnsan Kolejleri (Tink) iş ortaklığı anlaşması yaptı. İki yıl sürecek işbirliği kapsamında DYO Boya Fabrikaları, Tink öğrencilerine mentorluk desteği ve fabrikada deneyim fırsatı sunacak aynı zamanda Tink’e gayri nakdi katkı sağlayacak. Diğer taraftan yıl içinde DYO Fabrikaları Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Serdar Oran TinkTalks’a katılarak, öğrencilerle deneyimlerini paylaşacak.

    Tink ise Genç Başarı Eğitim Vakfı ile gerçekleştirdiği girişimcilik programında DYO mentorlarının öğrencileri ile buluşmasına imkân yaratacak. Ayrıca DYO’da çalışan anne babaların çocuklarına kapılarını açarak, onlara indirimli eğitim fırsatı sunacak. Yine Tink laboratuvarlarını DYO çalışanlarının eğitimleri için şirketin kullanımına açacak.

    11 VE 12. SINIF ÖĞRENCİLERİNE İŞ ORTAMINI DENEYİMLEME İMKÂNI

    İşbirliği çerçevesinde DYO, 11’inci sınıf öğrencileri içinden en az 3 kişiye yaz döneminde, 12’inci sınıf öğrencilerinden yine en az 3 kişiye eğitim dönemi içerisinde belirlenen süreler dâhilinde fabrikada iş ortamını deneyimleme fırsatı yaratacak. Böylece öğrenciler teori ile pratiği aynı anda görme olanağına sahip olacak. DYO, Tink’in belirleyeceği yöntem ile seçilecek sınırlı sayıda öğrenciden oluşan Girişimcilik Programı’nda en başarılı ilk üç takımı yılda bir kez kendi tesislerinde ağırlayacak.

    HAYALLERİNİ DYO İLE ÇİZDİLER

    Teknoloji ve İnsan Kolejleri ile DYO, işbirliği çerçevesinde ilk adımları da atmaya başladı. DYO öğrencilerin duygusal gelişiminde önemli bir yere sahip olan görsel sanatlar derslerinde kullanılmak üzere koleje özel boyalar gönderdi. Bu sayede öğrenciler hayallerini DYO’nun renkleri ile çizme fırsatını buldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.