DOLAR 32,3323
EURO 35,1192
ALTIN 2301,228
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DYO’dan ‘Sıfır Atık Belgesi’ ile sürdürülebilirliğe katkı

    DYO’dan ‘Sıfır Atık Belgesi’ ile sürdürülebilirliğe katkı
    05.10.2020
    A+
    A-

    DYO, dünyanın geleceği için sürdürülebilirliğin sağlanması bilinciyle, çevreye duyarlı çalışmaları “zorunluluk değil, sorumluluk olarak” yerine getiriyor. DYO’nun sıfır atık konusunda gösterdiği hassasiyet, firmaya ‘’Sıfır Atık Belgesi’’ getirdi.

    Yüksek teknolojiye dayalı ürünleri ile farklılık yaratan Türkiye’nin en köklü boya üreticisi DYO, kurulduğu günden bu yana çevreye duyarlılık bilinci ile üretim gerçekleştiriyor.

    Doğaya ve çevreye saygının, hijyenin, temizliğin öncelik kazandığı günümüz koşullarında DYO, sıfır atık konusundaki faaliyetlerine daha da ağırlık vererek Temmuz 2019 tarihinde ‘’Sıfır Atık’’ yönetmeliğini uygulamaya başladı.

    Atık yönetimi konusunda hassas davranan ve bu alanda kapsamlı çalışmaları olan DYO oluşturduğu çevresel risk haritası ile risk derecesine göre periyodik kontrolleri düzenli şekilde yapıyor. Sıfır atık konusunda bir çalışma ekibi kuran DYO, atık azaltımı için hedefler oluşturdu, bu konuda belirlediği ihtiyaçları temin ederek sıfır atık yönetimine hız kazandırdı. Konu özelinde farkındalığı artırmak için çalışanlara özel eğitimler verdi ve iyi uygulama örnekleri geliştirdi.

    Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında, tek kullanımlık ürünlerin kullanımını ortadan kaldırma ve atıkları kaynağında ayırma hedefiyle Sıfır Atık Sistemi’ni hayata geçiren DYO’nun Dilovası ve Çiğli Fabrikaları ‘‘Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

    Çevreye duyarlı iş süreçleri geliştiren DYO, tüm faaliyetlerini çevreye ve topluma karşı sorumlu olduğu bilinciyle planlıyor ve sürdürülebilirlik anlayışı ile hayata geçiriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.