DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    E-ihracat kolay ama bir o kadar da dikkatli olmak gerekiyor

    E-ihracat kolay ama bir o kadar da dikkatli olmak gerekiyor
    24.11.2020
    A+
    A-

    IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara e-ticaret yapan işletmelerin, ihracat anlamında pazar yerlerinde satış yapmalarının çok doğru bir adım olduğunu belirtirken,   e-ihracatın artık oldukça kolaylaştığını ancak e-ihracat yaparken çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

    .

    IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara; “Hiç e-ticaret yapmamış bir kurumun e-ihracat yapması zor. Dijital tecrübe çok önemli, e-ticaret dönüşümü e-ihracata hazırlık oluyor. İnternetten satma senaryosu artık işin bir parçası olacak. Pandemi süreci daha hızlandırdı ve farkındalık yarattı. E-ticarete önem vermeyen firmaların hepsi e-ticarete geçti.” dedi.

     

    Tecrübe etmeden işe başlamamak lazım

    İşletmenin e-ticaret yapmadan önce sınır ötesi bir ticaret deneyimi olmalı. Ürün gönderimi, kargolama, sevkiyat ya da dijitalleşme de bu işin içerisinde. Küçük işletmelerimizin büyüme arzusu oldukça fazla. Fakat dikkat etmemiz gereken önemli noktalar var. İhracat desteklerini iyi araştırmak ve analiz etmek gerekir. İhracat yapmak istiyoruz, bu ürünlerin hangi ülkelerde daha iyi pozisyon alabileceğini, nereye girip giremediğini, hangi bariyerleri olup olmadığını analiz etmek ve bilmek aslında düşündüğümüz kadar da zor değil. Burayı atlayarak e-ihracat yapmaya başladığımızda ya da planladığımızda hüsranla da sonuçlanabiliyor” dedi.

     

    Özkara; tüm bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak Türkiye’de bir ilk’e imza atıp IdeaExport’u hayata geçirdiklerini belirtirken; yerli işletmelerin yurt dışına açılmalarını sağlayan IdeaExport ile e-ihracatı ulaşılabilir hale getirip, işletmelerin dilediği ülkeye satış yapabilmelerini sağlıyoruz” dedi.

     

    IdeaExport Türkiye’de bir ilk

    E-ihracat, ürünlerinizi internetten yurtdışına satarak küresel ticaretten pay almanızı sağlayan bir ticaret türü. E-ihracat ile ürünlerin online satış kanalları üzerinden dünyanın dört bir yanına satılması mümkün olabiliyor.

     

    Ziyaretçiler siteye girdiği lokasyona bağlı olarak sitenin gösterim dili ve para birimi değişebiliyor. Sitenin dili otomatik olarak çevrilip, tüm metinler üzerinde manuel olarak düzenlemeler yapılabiliyor, Google, Yandex, Bing, Aliexpress, Amazon gibi kurumların çeviri servisleri ve tüm ödeme sistemleri sistemde  kullanabiliyor. 160’dan fazla para birimi ile çalışılabilen IdeaExport’ta; vergi tanımlamaları, ziyaretçilere bulunduğu lokasyon bazlı karşılama mesajları, lokasyon bazlı fiyatlandırma, teşvik ve hibe ve daha birçok özellik beraberinde sunuluyor.

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.