DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    E-ticarette alışveriş hacmi %20 ile %25, sepet ortalaması ise %30 artacak

    E-ticarette alışveriş hacmi  %20 ile %25, sepet ortalaması ise %30 artacak
    02.09.2021
    A+
    A-

    2021 yılı üçüncü çeyreğinin geçen senenin pandemi sonrasındaki üçüncü çeyreği gibi aynı oranda büyüme göstermediğinin altını çizen IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, “Bu yavaşlama dükkan ve mağazaların açılması, tatil beklentilerinin gerçeğe dönüşmesini bekleyen sayısız insan ve sosyalleşmenin ihtiyaç olduğu bir dönemden dolayı kaynaklandı. Fakat her yıl olduğu gibi sonbahar ve yılsonuna kadar pozitif bir büyüme bekliyoruz.” dedi.

    Özkara; “Pandemiyle birlikte Türkiye, e-ticaret tarihinin en büyük büyümesini gerçekleştirdi ve e-ticaret sektörü önceki yıllara göre ortalama yüzde 85 büyüdü. 12-15 milyon civarında e-ticaret ile tanışan yeni bir müşteri kitlesi oluştu. Geçen yılın son çeyreğine göre bu yıl e-ticaret üzerinden yapılacak olan alışveriş hacminde %20 ile %25 arasında bir büyüme, sepet ortalamalarında ise %30’a varan bir artış bekliyoruz. Özellikle market, mobilya, tekstil, hediyelik eşya ve outdoor sektörlerinde ciddi bir hareketlilik olacak. Son çeyrekte IdeaSoft altyapısını kullanan e-ticaret sitelerini bekleyen büyük fırsatlar da olacak.” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.