DOLAR 32,3233
EURO 35,1077
ALTIN 2303,152
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “E0 Formaldehit Emisyon Belgesi” alan ilk markalı mobilya!

    “E0 Formaldehit Emisyon Belgesi” alan ilk markalı mobilya!
    08.01.2019
    A+
    A-

    Mobilyada sağlık faktörünün sembolü E1 belgesinin yerini artık; E0 Formaldehit Emisyon belgesi alıyor. İnsan sağlığına olumsuz etki eden kanserojen kimyasal maddeler içeren formaldehit gazı, mobilyalarda ve ahşap esaslı levhalarda kullanılan tutkal, boya ve verniklerden zamanla ayrışarak oluşuyor. Türk mobilya sektöründe insan sağlığına verdiği önemi bir kez daha kanıtlayan Kilim Mobilya ise, E0 normlarında mobilya üreten ilk markalı mobilya oldu.

     Yaşam stilini detaylara, konforunu tarza dönüştürmek isteyenlere seslenen Kilim Mobilya, sürdürülebilirlik ilkesini tüm iş süreçlerine entegre ettiğini bir kez daha kanıtladı.  Kilim, Türk mobilya sektöründe E0 Formaldehit Emisyon Belgeli hammadde kullanan ilk ve markalı mobilya oldu.

    Türkiye’de markalı mobilyada verilen ilk E0 Formaldehit Emisyon Belgesi ile bir ilke imza atan Kilim Mobilya, E0 normlarına uygun olarak ürettiği mobilyalarıyla insana ve yaşama verdiği önemi bir kez daha kanıtladı. E0 normu, mobilya üretiminde kullanılan malzemenin insanların bağışıklık sistemine uygun, sağlıklı, güvenilir ve mümkün olan en düşük Formaldehit oranına sahip olduğunu gösteriyor.

    TSE’nin geçmiş yıllarda mobilya ve ahşap esaslı levhalardan formaldehit gazı salınımı tehlikesine karşı E1 belgelendirmesine başladığını söyleyen Kilim Mobilya Genel Müdürü Cihat Şahin, halk sağlığını tehdit eden kanserojen madde içeren mobilyalardan sızan formaldehit gazının salınımını önlemek için daha sıkı önlemler alan TSE’nin belgelendirmesi yaptığını söyledi. Avrupa ülkelerinde formaldehit miktarında E0 belgesinin, bir üst seviye olarak kabul edildiğinin altını çizen Şahin, E0 belgesini alan markalardan biri ve mobilya sektöründe bir ilki başarmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Şahin, “Kurumsal değerlerimizi belirlerken, firmamızı, sektörü ve kentimizi ileriye taşıyacak maddeler ortaya koyduk. Bunların da başında sektörün lokomotifi, değişime açık, katılımcı bir firma, kaliteli ürün, kaliteli hizmet anlayışımız geliyor. Bu maddeler bizi her zaman ileriye taşıdı. İlklere imza atmamızı sağladı” dedi.

    “Mobilya sektöründe birçok ilki gerçekleştirdik”

    Kilim olarak, sürdürülebilirlik anlayışını tüm iş süreçlerine entegre ettiklerini bir kez daha yenileyen Cihat Şahin, “Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz tüm projelerde kaliteden ödün vermeden, yenilikçi ürünlere imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Sektörümüzde birçok ilkler ve yenilikler gerçekleştirdik. Ve Türkiye’de mobilya sektöründe E0 Formaldehit Emisyon Belgesi alan ilk markalı mobilya üreticisi olduk. Önder ve örnek olmak bizi mutlu ediyor. Her şey sürdürülebilir bir dünya için.

    E0 neden güvenilir?

    Formaldehit miktarının düzeyine bağlı olarak, üretilen levha ürünleri E1 ve E2 olarak isimlendirilmektedir. E1, kanser ve alerjik astım riski yaratmayan ürün anlamına geliyor. Avrupa Birliği ülkelerinde serbest Formaldehit miktarı 3-8 mg/100 gr levha olarak öngörülmektedir. E0 sertifikası ise; malzemedeki Formaldehit oranının mümkün olan en düşük seviyede olduğunu belgeler.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.