DOLAR 32,5022
EURO 34,9649
ALTIN 2431,661
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eczacıbaşı Profesyonel sürdürülebilir bir dünya için çalışıyor

    Eczacıbaşı Profesyonel sürdürülebilir bir dünya için çalışıyor
    20.04.2020
    A+
    A-

    Ulusal UNESCO Dünya Konferansında çıkan bir fikirle, dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla 1969 yılından itibaren her yıl 22 Nisan’da kutlanıyor. Geri dönüşümlü ve çevreci ürünleriyle hammadde kaynaklarının verimli kullanılmasına destek olan Eczacıbaşı Profesyonel, düzenlediği eğitimlerle de sektör profesyonellerinin bilgi seviyesini arttırmayı hedefleyerek turizm sektöründe sürdürülebilirlik çıtasını yükseltmek için çalışıyor.

    22 Nisan Dünya Günü kapsamında sürdürülebilirlik yaklaşımlarıyla turizm sektörüne çözümler sunan Eczacıbaşı Profesyonel, sektördeki sürdürülebilirlik çıtasını yükseltmek için işletmelere ürün ve hizmet alternatifleri sunuyor. Eczacıbaşı Profesyonel, geri dönüşümlü ürünlerinin yanı sıra gerekli eğitimlerle de bilinçsiz tüketimin önüne geçerek, sektörün sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor.

    “Her yıl 25 milyon ağacın kesilmesini önlüyoruz”

    Dünya Günü ile ilgili açıklamalarda bulunan Eczacıbaşı Profesyonel Pazarlama Müdürü Pelin Özbilgin, “Eczacıbaşı Profesyonel olarak kağıtta geri dönüşüme önem veriyoruz. Ev dışı tüketim ve turizm sektörüne çevre dostu ürünler kullanmalarını öneriyoruz. Geri dönüşümlü kağıt ürünlerimizle turizm sektöründe sürdürülebilirlik bilincini artırmak için çalışıyoruz. Dünyamızın doğal kaynakları sınırlı ve bu kaynaklara karşı toplum olarak hassas davranmalıyız” dedi.

    “Sürdürülebilir ve biyolojik ürünlerle atık suyun yükünü azaltıyor, işletmelere çevreci alternatifler sunuyoruz”

    Geri dönüşümlü kağıt ürünlerinin yanı sıra doğaya zarar vermeyen kimyasal ürün portföyüne de değinen Özbilgin, sözlerine şöyle devam ediyor, “Her gün kullandığımız tonlarca su kirlenerek atık suya dönüşüyor. Bu noktada turizm işletmeleri başta olmak üzere tüm işletmelere oldukça fazla iş düşüyor. Eczacıbaşı Profesyonel olarak, doğaya ve insana faydalı bakteriler ve biyolojik yüzey aktif maddeler içeren Maratem Bio serimiz ile tuvalet, banyo ve mutfak giderlerindeki organik kirliliklerin parçalanmasını sağlayarak, işletmelerin giderlerindeki birikintileri sürdürülebilir şekilde çözümlemelerine ve atık sularındaki yükü azaltmaya katkı sağlıyoruz.”

    İşletmelerde sürdürülebilirlik için doğru yerde doğru miktarda ürün kullanmak önemli

    Sadece ürünleriyle değil verdikleri eğitimlerle de turizm sektörüne sürdürülebilirlik anlayışıyla çözümler ürettiklerini belirten Özbilgin, “Sektörümüzün sorunları arasında en çok temizlik ve hijyen standartlarının tam korunamaması geliyor. Temizlik ürünlerinin bilinçsiz tüketimi ve yanlış uygulamaları ile sıkça karşılaşıyoruz. Eczacıbaşı Profesyonel olarak bu noktada işletmelere etkili, çevre dostu, sürdürülebilir ve tasarruflu ürünlerimizle destek oluyoruz. İşletmelerde verimlilik, ürünlerin doğru yerde ve gerekli miktarda kullanımı ile mümkün oluyor. Günün sonunda, bilinçli kullanım ile gerekli hijyen şartlarının sağlandığını ve harcamaların daha az olduğunu gözlemliyoruz. Biz de eğitimlerimizle bu bilinci oluşturmayı amaçlıyoruz. Böylece hem işletmelere hem de dünyaya olan sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.