DOLAR 32,4733
EURO 34,821
ALTIN 2421,211
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ege’den uzanan asırlık bir koku: Sigla

    Ege’den uzanan asırlık bir koku: Sigla
    04.07.2018
    A+
    A-

    Asırlardır varlığını sürdüren ve birçok alanda kendine yer bulan kadim sığla ağacı, kokusuyla büyülüyor. Dünyada sadece ülkemizde bulunan Sığla ağaçlarının güzelliğinden ve kokusundan ilham alan Türkiye’nin ilk kolonyası Selin, bu eşsiz kokuyla bizleri Ege’nin ormanlarında yolculuğa çıkarıyor.

     

    Asırlardır ülkemiz topraklarında varlığını sürdüren ve dünyada sadece Fethiye – Köyceğiz ve çevresinde orman oluşturan Anadolu’nun en eski ağaçlarından Sığla, kimi rivayete göre büyüleyici kokusuyla Kleopatra’nın aşk iksiri, kimine göre ise güçlü gövdesiyle Anka Kuşu’nun meskeni. Ülkemize özgü ve benzersiz bir ağaç türü olan Sığla, kokusuyla kozmetik ve parfümeriye; yağıyla da ilaç, tıp gibi birçok alanda kendine yer bulan mucizevi bir iksir aynı zamanda.

     

    Sığla kokusunu ölümsüzleştiriyor

    Güçlü yapısıyla günümüze ulaşmayı başaran ancak ormanların tarımsal alanlara dönüşmesi, su rejiminin bozulması, turistik yerleşimler, bilinçsiz uygulamalar gibi nedenlerden dolayı tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Sığla ağacı, Migros ve Doğa Koruma Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirdiği Selin Sığla Projesi ile hayat buluyor. Sığla ağacının eşsiz kokusunu yaşatan Selin, satın alınan her kolonya için oluşturduğu ormana yeni fidanlar dikiyor. Sadece Migros’ta satışa sunulan Selin Sığla Kolonyası, tükenmekte olan sığla ağaçlarını koruyarak, ölümsüzleştiriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.