DOLAR 32,3766
EURO 35,0392
ALTIN 2326,239
BIST 9073,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eğitimde kentsel dönüşüm

    Eğitimde kentsel dönüşüm
    04.09.2017
    A+
    A-

    Kent merkezindeki eski okulları yıkıp, yerine modern eğitim binaları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, derslik eksiği bulunan okullara da ek derslikler kazandırıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi hayırsever işadamı Hilmi Şensoy’un da desteğiyle Görükle Öğretmen Hasan Güney Ortaokulu’na da 10 derslikli modern bir ek bina kazandırıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa genelinde yaşanan kentsel dönüşümün eğitim kurumlarında da hızla devam ettiğini belirterek, tem amaçlarının yeni nesli geleceğe en iyi şekilde hazırlamak olduğunu söyledi.

    Eğitim kurumlarına spor salonları kazandırılması, okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesi, ortak sınavlara sponsorluk, okullara spor malzemesi desteği başta olmak üzere eğitim yatırımlarını hep ön planda tutan BursaBüyükşehir Belediyesi, eğitimde çıtayı iyice yükseltti. Bir taraftan kent merkezindeki eski okulların yenilenmesine yönelik yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan derslik eksiği bulunan okullara da ek eğitim binaları kazandırıyor. Bu doğrultuda kapasite olarak talebi karşılayamayan Görükle Öğretmen Hasan Güney Ortaokulu’na 10 derslikli ek bina yapılıyor. Hayırsever işadamı Osmangazi eski Belediye Başkanlarından Hilmi Şensoy’un da katkılarıyla 1300 metrekare alana yapılan 3 katlı ek binada 2 adet ana sınıfı, 8 derslik, çok amaçlı salon ve kütüphane gibi birimler de yer alıyor.

    Okullarda dönüşüm
    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte Görükle Öğretmen Hasan Güney Ortaokulu’na kazandırılan ek bina inşaatını inceledi. Bursa’nın daha yaşanabilir, kaliteli bir kent olması adına tüm kurumlara destek verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, en öncelikli konularından birinin de eğitim olduğunu hatırlattı. Kent merkezindeki okulların yıkılıp, yerine modern binalar yapılmasının yanında derslik ihtiyacı olan okullara da ek binalar yaptırdıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Görükle bölgesinde de her gün artan nüfus nedeniyle okullar ihtiyacı karşılamakta zorlanıyor. Gençlerimizin en iyi şekilde geleceğe hazırlanması için okullarımızdaki dönüşümünü de hız kesmeden sürdürüyoruz. Görükle’deki Öğretmen Hasan Güney Ortaokulu da artan nüfus nedeniyle ihtiyacı karşılayamıyordu. Başlattığımız ek bina çalışması hızla sürüyor. Hedefimiz binayı yılsonuna doğru tamamlamak ve ikinci yarıyıla yetiştirmek. Burada da imalatı hayırsever işadamımız eski Osmangazi Belediye Başkanımız Hilmi Şensoy’un firması üstlendi. Eğitim hizmetinin en güzel şekilde verileceği, kaliteli, modern bir bina olacak” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.