DOLAR 32,4939
EURO 34,5944
ALTIN 2483,592
BIST 9561,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eksim Enerji’den 260 MW büyüklüğünde yeni rüzgâr enerji yatırımı

    Eksim Enerji’den 260 MW büyüklüğünde yeni rüzgâr enerji yatırımı

    Eksim Enerji, geçtiğimiz yılın Haziran ayında gerçekleşen YEKA RES-3 yarışmaları kapsamında edindiği 6 lisans için 350 milyon dolarlık bir yatırıma hazırlanıyor. Türkiye’nin tüm bölgelerinde gerçekleştirdiği yüzde 100 yenilenebilir enerji yatırımları ile adından söz ettiren Eksim Enerji, yeni yatırımlarla sektördeki yerini güçlendirmeye devam ediyor. Ön lisansı onaylanan Amasya, Bingöl, Karaman, Mardin, Siirt ve Yozgat illerindeki rüzgâr enerji santrallerinin türbin tedarikine yönelik Nordex ile iş birliği yapacak olan Eksim Enerji, YEKA RES-3 projeleri ile toplam 260 MW büyüklüğünde bir yenilenebilir enerji kaynağını Türkiye’ye kazandırmayı hedefliyor.

    Eksim Enerji, geçtiğimiz yıl Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı – Rüzgar Enerji Santrali – 3 (YEKA RES-3) yarışmalarında kazandığı 6 lisansa yönelik projelerin hayata geçirilmesi için 350 milyon dolarlık bir yatırım yapacak. Amasya, Bingöl, Karaman, Mardin, Siirt ve Yozgat illerinde hayata geçecek rüzgâr enerji santrallerinin türbin tedarikini ise enerji platformları geliştiren dünyanın sayılı kuruluşlarından Nordex Grup sağlayacak.

    Eksim Enerji’nin yeni yatırımında kullanılacak türbinler için birçok ilke de imza atılması hedefleniyor. Bu kapsamda, YEKA RES-3 projeleri için ön görülen yerlilik oranlarını sağlayacak Nordex’in ürettiği en son teknoloji rüzgâr türbinleri, düşük rüzgarlı sahalarda dahi yüksek üretim yakalamayı amaçlıyor. Yenilenebilir enerji dönüşümüne yönelik yapılan bu önemli yatırım, teknolojideki yeniliklerin ülkemize aktarılmasına ve istihdam artışına da katkı sunacak.

    Eksim Enerji yurt dışı yatırımları ile büyüme trendini sürdürecek

    Üretim gücünü sürdürülebilir kaynaklardan alan Eksim Enerji, sunduğu yüzde 100 yenilenebilir enerji portföyü ile rüzgâr, hidroelektrik ve güneş enerjisine odaklanıyor. Türkiye’nin her bölgesinde yatırımları bulunan Eksim Enerji, ülkemizde 2022 yılı içinde rüzgâr enerjisinden üretilen elektriğin yüzde 4’ünü üreterek yeşil bir dünyaya katkı sağladı. İlave kapasitelerle kurulu gücünü 2022 yılı sonunda 626 MW’a çıkaran Eksim Enerji, yenilenebilir enerji kaynaklarında kurulu olan ve projelendirilmiş toplam portföyünü 1751 MW’a yükseltti. TÜREB Raporu’na göre Eksim Enerji, 2022 yılını rüzgar enerjisinde kurulu güç sıralamasında altıncı olarak tamamladı. Türkiye’de gerçekleştirdiği yatırımlar ile önemli bir tecrübe kazanan Eksim Enerji, Arnavutluk ve Özbekistan gibi farklı coğrafyalarda yapılacak ihalelere de katılmaya hak kazandı.

    Yenilenebilir enerji dönüşümüne yönelik teknoloji yatırımları artıyor

    Son yıllarda yenilenebilir enerji dönüşümü için geliştirilen teknoloji yatırımları hızla yükseliyor. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın (IRENA) “Yenilenebilir Enerji Finansmanı Küresel Görünümü 2023” raporuna göre, yenilenebilir enerji dönüşümü teknolojilerine yapılan küresel yatırım miktarı geçen yıl, bir önceki yıla oranla yüzde 19 artarak 1,3 trilyon dolara çıktı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.