DOLAR 32,5241
EURO 34,7399
ALTIN 2493,837
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Elektra Elektronik DynamiX ile birçok sektörün çözüm ortağı olmaya devam ediyor

    Elektra Elektronik DynamiX ile birçok sektörün çözüm ortağı olmaya devam ediyor

    DynamiX markasıyla Türkiye’nin ilk yerli aktif harmonik filtrelerini üreten Elektra Elektronik, enerji kalitesi sorunları yaşayan firmalara yüksek katma değerli çözüm sunmaya devam ediyor. Hem mühendisliğini hem de tasarımını gerçekleştirdiği bu ürünle ülkemizdeki tek yerli üretici konumunda bulunan şirket; müşterilerine ürünün fiyatlandırmasından teknik desteğe kadar her konuda da büyük avantaj sağlıyor. Son dönemde firmaların üretimi daha verimli hale getirmek için aktif filtre yatırımları yapmaya başladığını belirten Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, DynamiX aktif harmonik filtrenin hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük rağbet gördüğünün altını çizdi.

    Türkiye’den 6 kıtada 60 ülkeye trafo ve enerji kalitesine yönelik elektronik ürünler ihraç eden Elektra Elektronik, yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda 2020 yılında piyasaya sunduğu aktif harmonik filtresi DynamiX ile Türkiye’de ilk ve tek yerli üretici konumunda bulunuyor. Şirket; mühendisliğini, tasarımını ve üretimini bünyesindeki uzman mühendis kadrosuyla gerçekleştirdiği bu ürünle Türkiye’deki müşterilerine büyük avantaj sağlıyor. Ürünün fiyatlandırmasından teknik desteğe kadar her konuda yerli üreticinin yanında olan şirket böylece yerli üretimi çok daha verimli hale getiriyor. Macaristan, Almanya, İspanya, Güney Afrika, Ürdün, Pakistan gibi ülkelere de ürünlerini ihraç eden Elektra Elektronik; fiyat performans dengesi, ürünün kalitesi ve teknik servis desteği ile yurt dışında da rakiplerinin önüne geçiyor.

    Türkiye’de tek, dünyada ise en iyilerinden biri…

    DynamiX serisi ile enerji kalitesi sorunları yaşayan firmalara yüksek katma değerli çözümler sunduklarını belirten Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, “Aktif harmonik filtrelerimiz aracılığıyla endüstride ve ticari tesislerde elektriksel kirlilik anlamına gelen harmoniklerin ve yüksek nötr toprak gerilimi kaynaklı enerji kalitesi problemlerinin önüne geçiyoruz. İş kayıplarını ve üretim verimsizliklerini ortadan kaldırma hedefiyle çıktığımız yolda bugün Türkiye’de tek dünya çapında ise en yüksek performansa sahip aktif harmonik filtreleri üreten şirketlerden biri olarak konumlanıyoruz. Bundan aldığımız güçle de daha fazla çalışmaya devam ediyoruz. Dynamiaktif harmonik filtre, elektrik sistemlerinin güvenli ve stabil olmasının öncelikli ihtiyaç olduğu demir çelik, denizcilik, sağlık, tekstil, otomotiv ve bankacılık gibi sektörlerde enerji kalitesi açısından kritik önem taşıyor. Ürünümüz elektriksel kirlilik anlamına gelen harmoniklerden kaynaklı arızaları engelleyerek tesisin durma noktasına gelmesini önlüyor ve kullanılan makinaların uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Bu konuda bilinç oluştukça ürünün kullanımının daha da yaygınlaşacağını düşünüyoruz. Yıl sonuna kadar satış oranlarımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Ürünümüzün toplam satış rakamlarının yüzde 25’ini yurt dışı satışları oluşturuyor. Bu noktada yurt dışında yeni pazar arayışımız da devam ediyor. Yurt dışında ürünümüz hem teknoloji hem de fiyat olarak rakiplerimize kıyasla öne çıkıyor. Tedarik süreci ile ilgili de diğer markaların verdikleri uzun teslim sürelerinden dolayı DynamiX’e talep artmış durumda. Elektra Elektronik olarak bu süreçte tedarik zincirini çok başarılı bir şekilde yönetiyoruz, ham madde sıkıntısı yaşamadığımızdan ürünleri kısa süreler içerisinde teslim edebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

    Sanayide üretim bandı durması sorunlarına çözüm

    Sanayide ve hizmet sektöründe elektrik enerjisini verimli kullanmak için enerji iletim hatlarının ve şebekenin gereksiz yere yüklenmesine sebep olan ve kayıpları artıran reaktif gücü minimum seviyede tutmak gerekiyor. Dynamiaktif harmonik filtre, işletmeleri bu anlamda büyük bir yükten kurtarıyor. Sürekli olarak çekilen ve tüketilmeyip üretim tesisine geri gönderilen reaktif enerji sonucu kaybedilen milli kaynaklar işletmelere yüksek meblağlı reaktif güç cezası olarak geri dönüyor. DynamiX aktif harmonik filtre ile bu cezaların önüne geçmeye imkân tanıyan Elektra Elektronik, bu sayede milli kaynakların israfını da önlüyor. İşletmelerdeki elektronik cihazların doğru ve tam randımanlı olarak çalışmasını sağlayarak cihazların ömrünü de uzatan Dynamiaktif harmonik filtre, bu sayede sanayide üretim bandının durması sonucu üretimin sekteye uğraması gibi büyük sorunların da önüne geçiyor.

    DynamiX denizcilik sektöründeki akım ve gerilim kirliliklerini ortadan kaldırıyor

    Değişken enerji yüklerinden yoğun olarak etkilenen birçok farklı alanda kullanılan ve akım ile gerilim kirliliklerini ortadan kaldırarak elektrik enerjisinin sürekli ve güvenli olarak arzına olanak sağlayan DynamiX aktif harmonik filtre, gösterdiği yüksek performans ile denizcilik sektöründe de sıklıkla tercih ediliyor. Gemi standartları gereği düşük olması gereken harmonikler, enerjisini jeneratörle sağlayan gemilerde yüksek gerilim yaratıyor. Bu yüksek gerilim sebebiyle gemi kablolarında titreme, tehlikeli seviyelere kadar ısınma ve gemi içi elektrik sisteminde rezonans gibi istenmeyen sonuçlar oluşabiliyor. Gemi içinde kablolarda erime, kısa devre sorunu ve yangın riskine de sebep olabilen bu yüksek akım yüklerinin temizlenmesi büyük önem taşıyor. Bu noktada devreye giren ürün, harmonik akım yüklerini düşürmek için yüksek filtreleme performansı sunuyor.

    Cihaz ısınmalarından kaynaklı yangın risklerini önlüyor

    İşletmelerde reaktif güç şebekeden çekilirken akımın yükselmesi sonucu enerji kaybı ve ısınma yaşanıyor. DynamiX aktif harmonik filtre cihaz ısınmalarından kaynaklı yangın risklerini ve dolayısıyla can ve mal kayıplarını önlemeye katkıda bulunuyor. En güncel ekipmanlar ve en yeni teknolojiyle üretilen bu filtreler, muadillerine göre daha az enerji harcıyor. Aynı zamanda güç kalitesini iyileştirerek işletmelerdeki enerji kalitesinin sürdürülebilir ve sürekli olmasını sağlıyor. Modüler yapısıyla kolaylıkla kapasite artırımına gidilebilen ürün, sistemdeki akım dengesizliğini düzenleyerek nötr hattının akımını yok ediyor.

    Tekstil sektöründe imalatın devamlılığını sağlıyor

    Tekstil sektöründe makinaların kart arızası verdiği tespit edilen durumlarda DynamiX aktif harmonik filtre kullanımı sonrası arızalar azalıyor, üretimin durması engelleniyor ve imalatın seri bir şekilde devamı sağlanıyor. Motor sürücülerin yoğun kullanıldığı tüm sanayilerde ihtiyaç duyulan ürün, şebekelerinde yoğun harmonik üreten cihazların yoğun olduğu tesislerde tercih ediliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.