DOLAR 32,5694
EURO 34,7731
ALTIN 2491,659
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Emirates yolcularına 5 milyar AED (1.4 milyar ABD Doları) geri ödeme yapıyor

    Emirates yolcularına 5 milyar AED (1.4 milyar ABD Doları) geri ödeme yapıyor
    11.09.2020
    A+
    A-
    • Birikmiş geri ödemelerin %90’ını yapan Havayolu yolcularına verdiği sözünü büyük ölçüde yerine getirdi
    • Havayolu geri ödeme sürecini hızlandırmak için ticari ortaklarıyla iş birliği yapıyor

    Emirates, bekleyen geri ödemeleri tamamlama konusunda yolcularına verdiği taahhütte güçlü ve istikrarlı bir ilerleme kaydederek, bugüne kadar COVID-19 kaynaklı iptallerle ilgili ödemelerin 5 milyar AED’den (1,4 milyar ABD $) fazlasını yaptığını açıkladı.

    Mart ayından bu yana havayolunun birikmiş geri ödemelerinin %90’ına karşılık gelen 1,4 milyondan fazla geri ödeme talebi yerine getirildi. Bu tutar, bizzat inceleme gerektiren birkaç durum haricinde, dünyanın dört bir yanındaki yolculardan Haziran ayı sonuna kadar alınan tüm talepleri kapsıyor.

    Pandeminin başlangıcından bu yana Emirates, işlem kapasitesini artırmak için ek kaynaklara yatırım yaptı. Havayolu ayrıca, iade işlemlerinin doğrudan küresel rezervasyon sistemleri (GDS) üzerinden yapılmasını sağlamak da dahil olmak üzere Emirates uçuş rezervasyonlarını seyahat acenteleri aracılığıyla yapan yolcuların geri ödemelerini kolaylaştırmak için sektör ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam ediyor.

    Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark şunları söyledi: “Yolcularımızın bakış açısından, bekleyen her geri ödeme talebinin ayrı ayrı önemli olduğunu anlıyoruz. Pandeminin neden olduğu devasa ve eşi görülmemiş birikmiş geri ödemeleri yapmaya kararlıyız ve bunun için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. İade taleplerinin büyük bir kısmı inceleme gerektirmeyen rutin işlemler ve bunları hızlıca işleme koyacağız. Ancak ekiplerimizin bizzat inceleyip tamamlamasının biraz daha zaman alacağı durumlar da var. Sabır ve anlayışları için yolcularımıza minnettarız.”

    Küresel seyahat pazarları yavaş yavaş yeniden açılırken, Emirates yolcularına daima güvenli ve sorunsuz bir seyahat deneyimi sunmaya gayret ederek dünya çapındaki yolcu operasyonlarını kademeli olarak yeniden başlattı.

    Havayolu, yolculuklarının her adımında biyogüvenlik tedbirlerinden ücretsiz COVID-19 sağlık sigortasına ve esnek rezervasyon politikalarına kadar seyahatleri sırasında yolcularına ilave güvence ve güven sunmak için sektörde bir ilk olan bir dizi girişimi uygulamaya koydu.

    Emirates şu anda 80’den fazla şehre seferler düzenliyor. Dubai uluslararası iş ve eğlence amaçlı ziyaretçilere kapılarını yeniden açarken, yolcular şehre seyahat edebilir veya seyahatleri sırasında şehirde bir mola verebilir. Seyahat edenlerin, ziyaretçilerin ve toplumun güvenliğini koruma amacıyla, hangi ülkeden geldikleri fark etmeksizin Dubai’ye (ve BAE’ye) gelen BAE vatandaşlarının, burada ikamet edenlerin, turistlerin ve buradan aktarma yapan tüm yolcuların COVID-19 PCR testi yaptırması zorunludur.

    İstikamet Dubai: Güneşli plajları, kültürel miras etkinlikleri ve birinci sınıf konaklama ve eğlence tesisleriyle Dubai en popüler küresel şehirlerden biridir. 2019 yılında şehir 16,7 milyon ziyaretçiyi ağırlamış ve yüzlerce küresel toplantı ve fuarın yanı sıra spor ve eğlence etkinliklerine ev sahipliği yapmıştır. Dubai, ziyaretçilerin sağlık ve güvenliğini sağlamak amacıyla aldığı kapsamlı ve etkili tedbirler ile onaylayan Dünya Seyahat ve Turizm Konseyinden (WTTC) Güvenli Seyahat damgası alan dünyanın ilk şehirlerinden biri olmuştur.

    Esneklik ve güvence: Emirates’in rezervasyon politikaları, yolculara seyahat planlarında esneklik ve güven sunar. 30 Kasım 2020 tarihinde veya öncesinde seyahat etmek üzere 30 Eylül 2020 tarihine kadar bir Emirates bileti satın alan yolcular, COVID-19 ile ilgili beklenmedik uçuş veya seyahat kısıtlamaları nedeniyle seyahat planlarını değiştirmek zorunda kalmaları durumunda ya da Flex ve Flex plus tarifesi üzerinden rezervasyon yaptıkları takdirde seyahat esnekliği sunan rezervasyon koşullarından ve seçeneklerinden yararlanabilirler.

    COVID-19 ile ilgili masraflar için ücretsiz, küresel teminat: Yolcular, seyahatleri sırasında kendilerine COVID-19 tanısı konması halinde, havayolunun COVID-19 ile ilgili tıbbi masrafları ücretsiz karşılamayı taahhüt etmesi sayesinde artık güvenle seyahat ediyorlar. Bu teminat 31 Ekim 2020 tarihine (ilk uçuş 31 Ekim 2020 tarihinde veya öncesinde tamamlanmış olmalıdır) kadar Emirates’le uçan yolcular için geçerlidir. Yolcular, seyahatlerinin ilk uçuşunu gerçekleştirdikleri andan itibaren 31 gün süreyle faydalanmaktadır. Bu uygulama ile Emirates yolcuları Emirates ile uçtukları şehre vardıktan sonra başka bir şehre seyahat etseler bile, bu teminatın güvencesinden yararlanmaya devam etmektedirler..

    Sağlık ve güvenlik: Emirates, seyahatlerinin her adımında yolcuların ve çalışanlarının gerek yerde gerekse havada güvenliklerini sağlamak amacıyla tüm yolculara maskeler, eldivenler, el dezenfektanı ve antibakteriyel mendiller içeren ücretsiz hijyen kitlerinin dağıtılması da dahil olmak üzere kapsamlı bir dizi tedbiri uygulamaya koymuştur.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.