DOLAR 32,5239
EURO 34,7437
ALTIN 2489,802
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Emre Gürcan: Yalıtımda sağlık öne çıkıyor

    Emre Gürcan: Yalıtımda sağlık öne çıkıyor

    Isı yalıtımının ülke ekonomisi için önemini vurgulayan Knauf Insulation Türkiye Genel Müdürü Emre Gürcan, “Bu alanda artık sağlık öne çıkıyor. Knauf Insulation, Eskişehir’deki dünyanın en yeni teknolojisini kullanan mineral yün üretim tesisinde, kendine patentli Ecose Teknolojisi daha sağlıklı ve güvenli yalıtım ürünleri üretiyor. Bu teknoloji mineral yünlerde kullanılan ve insan sağlığını uzun vadede tehdit edebilecek fenol ve formaldehit gibi kimyasalları, ürün içeriğinden tamamen ortadan kaldırarak doğal bir bağlayıcı ile sürdürülebilir çözümler sunuyor” dedi.

    AVANTAJ SAĞLIYOR
    Emre Gürcan, şöyle devam etti: “Ecose teknolojisi ile, muadil ürünlere göre tozuma ve kaşındırma sorununu da ortadan kaldırarak çok daha farklı ve yüksek performanslı yalıtım çözümleri sunuyoruz. Kaşındırmanın ve tozumanın minimize olması, özellikle uygulamacılar arasında büyük beğeni topladı ve birçok olumlu geri dönüş aldık. Ara bölme, giydirme cephe ve çatı yalıtımı konusundaki çözümlerimiz sayesinde tüketici ve uygulayıcıya büyük avantajlar sağlanıyor. Ecose teknolojisi ile, ısı ve ses yalıtımı açısından yüksek performansı kolay uygulama ve sürdürülebilirlik ile birleştiriyoruz. Eurofins Gold Sertikasını da aldık. Bu sertifika, ürün muhteviyatındaki VOC (uçucu organik bileşen) oranımızın da minimum seviye olduğunu belgelendiriyor.” Sektör hakkında da bilgi veren Gürcan sözlerine şöyle devam etti:

    “Ülkemizde maalesef yalıtım ve enerji verimliliği konusunda yeterli bilinç henüz oluşmuş değil. Mevcut binaların hala yüzde 80-85’inde yalıtım mevcut değil ya da eksik yalıtım var. Her yıl milyarlaca lirayı sadece havayı ısıtmak için sokağa atıyoruz. Örnek vermek gerekirse, uygulaması çok kolay olan ve 1-2 saat içerisinde tamamlanabilen çatı yalıtımı ile ülkemizin yılda 8 milyar dolar tasarruf sağlaması mümkün. Maliyet anlamında çok ekonomik olan çatı yalıtımı, ısıtma soğutma faturalarından yüzde 25’e kadar tasarruf sağlayabiliyor ve kendini 1 yıl içerisinde geri ödeyebiliyor. Çatı yalıtımı çok kazançlı bir yatırım olmasına rağmen binaların yüzde 85’inde çatı yalıtımı mevcut değil.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.