DOLAR 32,5128
EURO 34,9339
ALTIN 2435,81
BIST 9793,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Emrullah Yedikardeş: Evler otel değil, yaşam alanlarıdır

    Emrullah Yedikardeş: Evler otel değil, yaşam alanlarıdır
    17.08.2022
    A+
    A-

    Karmar AŞ, Bağcılar’da en küçüğü 117 metrekare alana sahip geniş daireleri, büyük balkonları sayesinde ailelere nefes aldıran yaşam alanları inşa ediyor. Ailelerin konforu esas alınan Karmar Sakura projesinde, büyük arsa alanına rağmen konut sayısı 241 adetle sınırlı tutuldu. Projede planlanan 4 bin metrekarelik yeşil alan ise mahallenin havasını değiştirecek. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, evlerin gece konaklaması yapılan oteller değil, ailelerin birlikte zaman geçirdiği yaşam alanları olduğuna dikkat çekerek, Karmar Sakura’nın bu anlayışla inşa edildiğini açıkladı.

    İstanbul Basın Ekspres Yolu’nda inşaatına devam edilen Karmar Sakura projesi, pandeminin sıradışı tedbirleri nedeniyle yorulan ailelere nefes aldırmaya geliyor.  Büyük arsa alanına rağmen, konut sayısı 241 adetle sınırlı tutulan Karmar Sakura projesinde en küçük dairenin büyüklüğü 117 metrekare olurkan, büyük balkonlarla çevrili projede 1+1 ve stüdyo tipi küçük dairelere yer verilmiyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde aileyi hedefleyen dairelerin büyüklüğü 192 metrekareye kadar çıkıyor. Ayrıca projede planlanan 4  bin metrekarelik yeşil alan, adeta mini bir Millet Bahçesi’ni site içine taşıyor. Bitki örtüsü ve ferahlığı ile sadece sitenin değil, mahallenin de havasını değiştirecek olan yeşil park alanı, site sakinlerinin ortak kullanımı için planlanıyor.

    “Pandeminin ortaya koyduğu gerçekler büyük konuta işaret ediyor”

    Projeyle ilgili bilgi veren Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, 2 yıldan uzun bir süre evine kapanmak zorunda kalan ailelerin normalleşme süreciyle birlikte nefes almaya başladığını söyledi. Emrullah Yedikardeş ”Yaşanılan sıkıntılı tecrübe, yaşam alanının geniş ve ferah olmasının ne denli önemli olduğunu ortaya koydu. Evler otel gibi sadece gece konaklaması yapılan yerler değil, ailenin birlikte bulunduğu, hobilerini, uğraşılarını gerçekleştirdiği yerler. Dolayısıyla onları dar alanlarda tutmaya çalışmak sosyal ve psikolojik sorunlara yol açıyor. Biz bu durumu öngörerek geniş daire, ferah balkon anlayışına dayalı bir mimariyi tercih ettik. Bu yüzden 500 konut yapılabilecek bu alana, konutları büyük tutmak adına 241 konut planladık.”

    Aile konsepti mimarinin her yerinde hakim

    “Aile konsepti 2+1 3+1 4+1 daireler var bizde. Başka projelerde 2+1 deniliyor ama küçücük daireler yapılıyor. Ayrıca daire girişlerinde bile mahremiyete önem verdik, daire giriş kapıları diğer komşular birbirini görmesin girintili, komşular birbirlerinin sesinden rahatsız olmasın diye ses izolasyonlu çift duvar var. Yerden ısıtma sistemi olduğu için yatayda da ses izolasyonu oluyor.”

    Mahallenin merkezi olacak

    Projenin Basın Ekspres Yolu’nda yükseldiğini anlatan Emrullah Yedikardeş, lokasyonla ilgili olarak da şu bilgiyi paylaştı:

    “Karmar Sakura, 80 bin nüfuslu 15 Temmuz mahallesinde bulunuyor. Ne yazık ki bu mahallenin merkezi hep eksik kalmış. İşte Karmar Sakura ile biz bu boşluğu dolduracağız, bölgenin havasını değiştireceğiz. Yakın bir bölgeye Çam Sakura Hastanesi inşa edildi ve etrafında yeni bir yaşam merkezi oluşturuldu. Burası metroya çok yakın. Ulaşımın kalbinde yeni bir yaşam alanı sunuyoruz. Hastaneler, eğitim kurumları, alışveriş ve eğlence merkezlerinin çevresinde yer alan proje 212 Power Outlet AVM’ye 3 dk, Mall of İstanbul AVM’ye ise sadece 7 dk mesafede bulunuyor. Çam ve Sakura Hastanesine ulaşım ise yalnızca 15 dk. 2022 yılında açılması planlanan metro hattı sayesinde Karmar Sakura projesinden İstanbul Havalimanı’na farklı bir araca gerek kalmadan metro ile 25 dakikada ulaşabileceksiniz. Proje ayrıca metro hatlarına 5 dk mesafede. Fatih, Şişli, Taksim gibi İstanbul’un önemli semtlerine ise ulaşım sadece 20 dk sürüyor.”

    Karmar Sakura hakkında

    Karmar Sakura projesi İstanbul’un en merkezi konumlarından Basın Ekspres Yolu’nda yükseliyor. 4 bloktan oluşan konut projesinde 241 daire ve 57 ticari ünite yer alıyor. 2+1, 3+1, 4+1 daire tiplerinin sunulduğu projede, dairelerin her birinde geniş ve ferah balkonlar mevcut. Aynı zamanda bahçe katı dairelerinde bulunduğu proje, sakinlerine huzurlu bir yaşam taahhüt ediyor.

    A sınıfı Enerji Kimlik Belgesine sahip olacak olan Karmar Sakura, gri su ruhsatlı bir proje olarak dikkat çekiyor. Karmar Sakura’da bahçeler yağmur sularından depolanarak elde edilen su ile sulanırken, lavabolardaki gider suları da arıtılarak  klozetlerde kullanılmak üzere geri dönüştürülüyor.

    Bay-bayan sosyal tesisler ayrı bir şekilde kapalı havuzu, çift güvenlik kapısı, hamam, sauna ve fitness alanları ile Karmar Sakura sakinlerinin dinlenme ihtiyaçları için site dışına çıkmasına gerek bırakmayan projedeki ticari üniteler de alışveriş ve eğlence ihtiyacına yönelik olarak planlanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.