DOLAR 32,3304
EURO 35,0605
ALTIN 2285,078
BIST 8981,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    En çok vakit geçirilen balkonlarımız için dekorasyon önerileri

    En çok vakit geçirilen balkonlarımız için dekorasyon önerileri
    17.04.2020
    A+
    A-

    Koronavirüs salgını nedeniyle evlerimizde vakit geçirdiğimiz bu süreçte balkonlarımız hiç olmadığı kadar önemli bir hal aldı. Bu dönemde bazen konser alanı olan balkonlarımız, bazen ise en keyifli sohbetlerin yeri oluyor. Peki, karantina günlerinde daha çok vakit geçirilen bu alanı hazır baharda gelmişken nasıl daha iyi kullanabiliriz

    Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında zaruri bir ihtiyacımız olmadığı sürece evlerimizde kalıyoruz. Yaşam alanlarımızda ise bu dönemde en çok vakit geçirilen yerlerin başında ise balkonlarımız geliyor. Bu alanları nasıl daha etkili kullanabiliriz. Bu kapsamda Mimar Esra Kestirengöz, bu konuda basit ama etkili dekorasyon önerilerinde bulundu.

    Fazlalıkları Tutmayın

    Yıl boyunca kullandığımız ya da kullanmadığımız çoğu eşyayı balkonlarımızda tutmamak gerektiğini belirten Kestirengöz, “Balkonun büyüklüğü küçüklüğü önemli değil, öncelikle alan temizliği ile yaparak fazlalıkları çıkarmak ile başlayın. Çünkü toplam kullanabileceğimiz alanı görerek ona göre işlemler yapmalıyız. Kare ve küçük balkonlarda daha az eşyaya yer verin. Hareket alanınızı kısıtlamayın. Unutmayın yaşam alanlarımızda baharı yaşamanın en iyi yerlerinden biri balkonlarımızdır. Kendinize bir keyif bölümü oluşturun. Küçük bir sedir ya da sandalye ve sehpa işinizi görecektir. Balkon mobilyanız yoksa paletlerden ya da küçük meyve kasalarından sedir yapabilirsiniz. Bu size karantina günlerinde vakit geçirme şansı da verebilir. Eğer mümkün ise ahşap ürünler kullanarak doğallıkta katabilirsiniz. Ayrıca renkli yastıklar ile bu alanı daha enerji dolu yapılabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

    Çiçekleri Göz Ardı Etmeyin

    Kestirengöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Balkonlarımızın ferahlığı ve görüntüsü için çok önemli olan bitki konusunu göz ardı etmemekte fayda var. Renkli çiçekler ve yeşil bitkiler ile ortama doğallık katabilirsiniz. Bir nevi hobi alanı da düşünebilirsiniz. Özellikle küçük ve dar bir balkona sahipseniz küçük saksılar tercih etmelisiniz. Bu durum size alan açabilir, daha geniş gösterebilir. Ayrıca isterseniz balkonunuzun dizaynı için çeşitli ışıklandırmalar kullanabilirsiniz. Kokulu mumlar ile de rahatlatıcı bir ortam oluşturabilirsiniz. Alanda düzen oluşturmak için raflı, çekmeceli eşyalarda kullanabiliriz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.