DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    En karanlık polis hikayesi: Adım Demet

    En karanlık polis hikayesi: Adım Demet
    08.10.2018
    A+
    A-

    “Artık unutamayacakları bir geçmişleri vardı, geleceklerini belirleyen…”

    Çocukluğunda istismara uğrayan, yıllar sonra polis olan bir kadını anlatan “Adım Demet”,yazarı Talip Yıldırım’ın deyimiyle “Demet kayıp bir şehir gibi, tutunmak istediği her şeyi kendisiyle beraber dibe çekiyor, suçluları yakalarken kendi ruhunu da kurtarıyordu…”

    Geçmişin karanlık gölgeleri

    Türkiye’de polisiye-dram kategorisine yeni bir soluk getirecek, sinematografik anlatımı, hızlı ve hınzır cümleleriyle elinizden bırakamayacağınız “Adım Demet”i farklı kılansa çocukluk çağında yaşanan bir dramı yormadan, ajite etmeden, tüm çıplaklığıyla sayfalarına taşıyarak üstlendiği sorumluluk.

    “Tek bir bedende sıkışmış iki ayrı insandan ibarettim. İkisini de sevmiyordum” diyen Demet, polisiye tutkunlarını, gerçekle yüzleşmekten korkmayanları ve aşka inançlarını kaybetmeyen gençleri hedefliyor.

    Editörün yorumu; Adım Demet’i okumamak, kaybetmişlik değil ama eksik kalmaktır. Kendinle yüzleşmekten korkmaktır bir parça…Bir yanda soluğunuzu tutarak kriminal suçların içine girecek, diğer yanda kadına cinsel şiddet ve taciz konusunu yaralamadan, acıtmadan açmayı başaran genç bir yazarla tanışacaksınız

    Talip Yıldırım kimdir?

    30 yaşında, Aydın’lı çiftçi bir ailenin oğlu. İlkokulu Aydın’ın bir kasabasında, ortaokulu, liseyi ve üniversitesi İzmir’de okuyan Yıldırım, bir süredir ailesinin işini yapıyor. Bir süre Amerika’da yaşayan, karakter yaratmayı öğrenmek amacıyla oyunculuk eğitimi alan, yazmayı hayatının tek gerçek amacı gibi gören Yıldırım, kendisini farklı kılanın gözlem gücü ve doğadan uzaklaşmaması olduğunu düşünüyor.

    Kitabın Adı; Adım Demet

    Yazarı; Talip Yıldırım

    Adı; Adım Demet

    Yayınevi; Librum Yayınevi

    Sayfa sayısı; 256

    Editörü; Yetgül Karaçelik

    İletişim için; Yasemin Candemir

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.