DOLAR 32,3153
EURO 35,1248
ALTIN 2302,061
BIST 9056,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    En pahalı bilet Avustralya’ya

    En pahalı bilet Avustralya’ya
    28.03.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin en yenilikçi online bilet satış platformu Biletall. com; 200 otobüs firması, 500 havayolu şirketi ve feribot biletlerini tek bir sistem üzerinden müşteriyle buluşturuyor. 2006’dan beri faaliyet gösteren Biletall, 2017 sonu seyahat verilerini paylaştı. Buna göre en ucuz uçak bileti ise 29,99 TL’ye İstanbul-İzmir seferine, en pahalı uçak bileti ise 12 bin TL’ye Avustralya’dan Türkiye’ye satıldı.

    Biletall, Türkiye’nin seyahat alışkanlıklarına ışık tutmaya devam ediyor. 2017’de milyonlarca kişi tarafından tercih edilen Biletall’ın açıkladığı rakamlar Türkiye’deki istatistiki seyahat bilgilerini de gün yüzüne çıkartıyor. Biletall. com’un verilerine göre 2017’de satılan en pahalı gidiş-dönüş uçak bileti Brisbane’den (Avustralya), Kayseri’ye 12 bin TL’ye yapıldı. Türkiye içindeki en pahalı uçak bileti ise İzmir-Şırnak arasında gerçekleşti. En pahalı yurtiçi biletin tutarı bin 225 TL’ydi.

    En Ucuz Bileti Biletall Sattı

    2017’de en ucuz otobüs bileti Erbaa-Taşova arasında 3 TL’ye Biletall. com tarafından satıldı. Yine geçen yıl en ucuz deniz otobüs biletini Biletall müşterileri satın aldı. Yenikapı-Bandırma arasındaki deniz otobüsünün fiyatı da 3 TL’ydi. Biletall. com’da en ucuz uçak bileti ise İstanbul-İzmir seferinde 29,99 TL’ye satıldı. Yurt dışı uçak biletlerinde en ucuz sefer ise İstanbul-Bakü arasında 130 TL’ye alıcı buldu.

    Her 10 kişiden 8’i Yalnız Seyahat Ediyor

    E-ticaret’teki gelişmelere de ışık tutan verilere göre Biletall kullanıcılarının yüzde 62’si erkek, yüzde 38’i ise kadın yolculardan oluşuyor. Yalnız seyahat edenlerin oranı ise yüzde 81. Yolcular yüzde 26 ile iş nedeniyle, yüzde 19 ile eğitim ve ardından yüzde 16 ile eğlence amaçlı Biletall’ı kullanıyorlar. Biletall kullanıcıları 2017 yılında online alışverişlerini yüzde 72 ile mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirdi. Masaüstü cihazlar üzerinden yapılan alışverişler ise yüzde 28 oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.