DOLAR 32,4981
EURO 34,6409
ALTIN 2436,074
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    En sağlıklısı çeşme suyu

    En sağlıklısı çeşme suyu
    30.08.2017
    A+
    A-

    Türkiye Mimar Mühendisleri Odası Birliği (TMMOB) Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ali Uluşahin, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’yı ziyaret etti.

    Meslek odası olmanın verdiği sorumlulukla, görev alanlarına giren konularda gözlem, analiz ve tahlillerde bulunduklarını dile getiren Uluşahin, bu kapsamda, Bursa’daki içme suyuna ilişkin gerçekleştirdikleri analizlerde, çeşmeden akan suyun güvenle içilebilir nitelikte olduğu sonucuna vardıklarını vurguladı. Son yirmi gün içerisinde 202 ayrı su numunesi topladıklarını belirten Uluşahin, “Bu numunelerin tamamında mikrobiyolojik kontroller yapılmış, 139 numunede de kimyasal parametreler analiz edilmiştir. Bu analizler BUSKİ tarafından akredite laboratuarda şubemiz kontrolünde gerçekleştirilmiştir. Yapılan incelemelerde Bursa şebeke suyunun sağlık açısından uygunluğu tespit edilmiştir. Halkımıza çeşme suyuna güvenmeye devam etmelerini öneriyoruz” diye konuştu.

    BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği gerçeğinin Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin gerçekleştirdiği analizlerle bir kez daha tescillendiğini söyledi. “Bursa’da su çeşmeden içilir” sloganıyla bir gerçeğe işaret ettiklerini belirten Çetinavcı, “İçme suyu şebekemizden her iş günü 50 adet numune alınarak bakteriyolojik analizler yapılmaktadır. Yine her iş günü içme suyu şebekesinde 100 ayrı noktada serbest klor miktarı ölçülerek dezenfeksiyon sistemimiz kontrol edilmektedir. Ayrıca, şehrimizin tüm su kaynaklarından, 3 ayda bir kimyasal analizler, 6 ayda bir ağır metal analizleri, yılda 1 kez radyoaktivite analizleri yapılmakta olup dezenfeksiyon sistemimizin sürekliliği sağlanmaktadır. Ayrıca; bu tür analizleri İl Sağlık Müdürlüğü, Kurumumuzdan bağımsız olarak aynı parametrelerle denetlemektedir” dedi.

    Çetinavcı, içme suyunun; “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” ile Avrupa Birliği (AB) Standardı, WHO (Dünya Sağlık Örgütü) Standardı ve TS 266 Standardı’na uygun olduğunu da sözlerine ekledi.
    TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ali Uluşahin’in BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’yı ziyaretinde; BUSKİ Elektrik Makine İkmal Dairesi Başkanı Recep Sever, BUSKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Devrim İzgi ile Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı İçme Suyu Arıtma Şube Müdürü Cengiz Çelik de hazır bulundu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.