DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    En yeni trendler ve sürdürülebilirlik temaları DOMOTEX Hannover’de buluştu!

    En yeni trendler ve sürdürülebilirlik temaları  DOMOTEX Hannover’de buluştu!
    29.01.2020
    A+
    A-

    Halı ve zemin kaplama endüstrisinin dünyadaki en büyük buluşma noktası olan DOMOTEX Hannover, her sene olduğu gibi Almanya’nın Hannover kentinde 10 – 13 Ocak 2020 tarihleri arasında yine yoğun bir uluslararası ilgiyle karşılaştı. Fuara, 60 farklı ülkeden katılan 1.400 firmanın sunduğu son trendleri, ürünleri ve çözümleri keşfetmek için, %70’i yurtdışından olmak üzere toplam 35.000 ziyaretçi katıldı.

    Türkiye ise, toplam 26.991 metrekare alanda 190 firmayla şimdiye kadarki en büyük katılımını gerçekleştirdi ve yine Domotex’te en büyük katılımı sağlayan ülke oldu. Makina halısı, el halısı, duvardan duvara halı, esnek zemin, iplik, paspas, makina ve aksesuarları, parke ve laminat ürünleriyle fuara katılan Türk firmalarının birbirinden şık standları ve ürünleri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

    30 senedir aralıksız olarak DOMOTEX’te başarılı bir şekilde milli katılım organizasyonunu yürüten İHİB (İstanbul Halı İhracatçıları Birliği); bu yıl da hem 2. Hol’de el halısı sektöründe Türk pavilyonunu düzenledi; hem de makina halısı salonlarında firmalarını ağırladı.

    Deutsche Messe Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Gruchow, “DOMOTEX, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en uluslararası fuarımız ve böyle olmaya da devam ediyor. DOMOTEX Hannover’in, yüksek oranda katılımcıların ilgisini çekmesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Fuar süresince %60’ı Avrupa’dan, %25’i Asya’dan, %10’u da Amerika’dan olmak üzere Afrika ve Avustralya bölgelerinden de oldukça fazla ziyaretçimiz katılım sağladı” ifadelerini kullandı.

    DOMOTEX Uluslararası Direktörü Sonia Wedell-Castellano‘nun “DOMOTEX 2020’de karşılaştığımız olumlu tepkiler ve genel fuar atmosferinden dolayı çok mutluyuz. Ziyaretçi rakamları, artan pazar yoğunluğuna yönelik devam eden bir eğilimi yansıtıyor. Sektör profesyonellerinin yüzdesindeki artış, 2020 için ticari büyüme noktasında oldukça önemli bir faktörü oluşturuyor. Gelen ziyaretçilerin yaklaşık %90’ı, şirketlerinde karar verme yetkisine sahip ve bunların yarısı üst yönetim düzeyinde” ifadeleri dikkat çekti.

    Etkileyici ziyaretçi profili: yüksek kalite ve uluslararası profil

    Katılımcı firmalar, sektörlerinin lider fuarının başarısını iki önemli performans göstergesi ile doğruladılar. Stefany Home & Living’in Türkiye CEO’su Hakan Dinç “Buradaki asıl dikkat edilmesi gereken nokta yüksek ziyaretçiler değil, doğru ziyaretçiler” dedi. Bu görüş ziyaretçiler tarafından da doğrulandı.

    Ana tema “ATMYSPHERE”

    Fuarın bu seneki ana teması olan “ATMYSPHERE”, ürünlerin doğallık ve sürdürülebilirlik temalarını teşvik eden yönlerini vurguladı. Sonia Wedell-Castellano “Ana tema zamanın ruhunu mükemmel bir şekilde yansıtıyordu ve bunun önemi tüm salonlarda açıkça hissediliyordu. DOMOTEX 2021’de sürdürülebilirliği daha da avantajlı hale getirmenin yollarını araştırmakla zaten meşgulüz” dedi.

    Fuar kapsamında düzenlenen ve tüm yönleriyle ana tema ATMYSPHERE’e odaklanan 8. Salondaki “Framing Trends” alanı, etkinliğin en yaratıcı ve dikkat çeken merkezi oldu. “Framing Trends” alanında Türkiye’den de Stefany Home & Living, “Evolution” isimli çalışmasıyla ziyaretçilere eşsiz ve evrimsel bir deneyim sundu.

    Öte yandan, premium el halıları bölümünde katılımcı olan Kirkit Rugs firması ise “Moon Collection” isimli koleksiyonuyla ziyaretçi oylaması ile “En İyi Koleksiyon” ödülünü aldı.

    Bir sonraki DOMOTEX 15 – 18 Ocak 2021 tarihlerinde yine Hannover, Almanya’da gerçekleşecek.

    Almanya’dan Amerika’ya, Çin’den Türkiye’ye; DOMOTEX Dünyayı Sarmaya Devam Ediyor!

    Geçtiğimiz günlerde Hannover’de gerçekleşen DOMOTEX fuarının, Türkiye’deki ayağı; DOMOTEX Turkey Fuarı ise; 13 – 16 Temmuz 2020 tarihleri arasında dünya genelinden makina halısı sektörünü yine Gaziantep’te ağırlıyor olacak. 1.550 milyon dolarlık ihracatı ile Türkiye halı ihracatının %68’ini, dünya makine halısı ihracatının da %32’sini gerçekleştiren Gaziantep’te gerçekleşecek olan DOMOTEX Turkey Fuarı; 13 – 16 Temmuz’da bu sene 7. kez düzenlenecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.