DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Endeksa’nın çoğunluk hissesi iLab tarafından satın alındı

    Endeksa’nın çoğunluk hissesi iLab tarafından satın alındı
    27.12.2021
    A+
    A-

    Teknoloji Odaklı Gayrimenkul Değerleme Platformu Endeksa. com’un çoğunluk hisseleri, Türkiye’nin öncü internet şirketleri grubu olan iLab tarafından satın alındı. Endeksa, iLab grubunun yaratacağı sinerji ile büyüme hedeflerini daha da ileri taşımayı hedefliyor.

    Tüm Türkiye için gayrimenkul değeri ve lokasyon veri analizi sunan bir platform olan ve otomatik değer tahmin modeli ile alanında lider konumundaki Endeksa’nın çoğunluk hisseleri, Türkiye pazarında büyümekte olan dijital girişimlere erken aşama yatırımlar yapan bir internet şirketleri grubu olan iLab tarafından satın alındı.

     

    Endeksa’nın kurulduğu günden bu yana her yıl en az 2,5 kat büyüdüğünün altını çizen Endeksa. com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Bunun en önemli nedenlerinden biri, Endeksa’nın makine öğrenimi ve yapay zeka gibi en ileri teknolojileri kullanarak çözüm ve hizmetlerini tasarlaması. Endeksa, sahada çalışan uzmanlarıyla ürettiği verileri farklı kaynaklardan aldığı verilerle birleştirip, makine öğrenimi yöntemlerini kullanarak tüm Türkiye için gayrimenkul değeri ve lokasyon verilerini oluşturur. Sunduğumuz analizler ve raporlar ile hem gayrimenkul profesyonellerini, hem de bireysel kullanıcılarımızı gayrimenkul işlemlerinde en hızlı şekilde sonuca ulaştırıyoruz. Odağı internet ve teknoloji olan iLab’in bize katacağı değer ile büyüme hedeflerimizi daha da ileri taşıyacak olmaktan dolayı gururlu, heyecanlı ve mutluyuz. Pek çok yeniliğe hep birlikte imza atacağız.” dedi.

     

    iLab Grubu Strateji & İş Geliştirme Direktörü Ozan Öztürk ise yeni yatırımlarını şu sözlerle değerlendirdi; “iLab kurulduğu 2000 yılından bu yana yaptığı stratejik yatırımlarla Türkiye’nin dijitalleşmesinde öncü rol oynadı. Yatırımlarımızda aradığımız önemli kriterlerden biri orijinal ve fark yaratan fikirlerden yola çıkmış olmaları. Bir diğer konu da analitik düşünce yapısına ve ileri teknolojilerde yetkinliğe sahip olmaları. Bunun son örneği de benzersiz bir teknoloji ve iş modeli sunan Endeksa. Bugün itibari ile emlak dikeyinde lider platform konumunda olan grup şirketlerimizden EmlakJet’in sunduğu hizmetlere katma değer sağlayacağına inandığımız Endeksa’yı grup bünyemize katmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliği ile gayrimenkul dikeyinde portföyümüzü daha da güçlendirdik..

    Gayrimenkul değeri ve lokasyon analizine ihtiyaç duyan tüm kişi ve kurumlara hizmet veren ve 2017 yılında hayata geçen Endeksa, bireysel gayrimenkul yatırımcıları, binlerce emlak danışmanı ve geliştirici firmaların yanı sıra pek çok kurumsal firmaya ve kamu kuruluşlarına da hizmet veriyor. Endeksa, Türkiye’nin her yerinde en uygun lokasyon seçimine ve otomatik gayrimenkul değeri hesaplanmasına imkan sağlayarak kullanıcılarına “Elektronik Değerleme Raporu” da sunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.