DOLAR 32,3279
EURO 35,0538
ALTIN 2296,723
BIST 9049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Erkenek Tünelinde Tekno Maccaferri imzası

    Erkenek Tünelinde Tekno Maccaferri imzası
    12.07.2017
    A+
    A-

    Türkiye pazarına sunmuş olduğu çift bükümlü tel ağ türevi ve geosentetik ürünler ile inşaat ve alt yapı sektöründe faaliyet gösteren Tekno Maccaferri, Doğu Anadolu’yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesi’ne bağlayan Erkenek Tünel portallarında, Terramesh Sistem duvar uygulamasını gerçekleştirdi.

    Doğa ile uyumlu yenilikçi mühendislik çözümleri konusunda Türkiye’de birçok alt yapı projesine imza atan Tekno Maccaferri, bin 816 metre uzunluğunda 2 tüpten oluşan ve Doğu Anadolu’yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesi’ne bağlayan Erkenek Tüneli portallarında, Terramesh Sistem duvar uygulamasını tamamladı. Tünel portallarında kullanılan Terrasmesh Sistem yüzeyleri doğaya uyumlu bir görüntü sağlarken, uygulanan MacMat sistemi ile de şevlerin yüzeysel erozyonu engellenmiş oldu.

    Tekno Maccaferri tarafından tasarımı ve uygulaması gerçekleştirilen Erkenek Tüneli’ndeki erozyon kontrol örtüsü olan MacMat sistem üzerine yapılan püskürtme tohumlama işlemi sayesinde de, yeşil ve doğa ile uyumlu estetik bir görüntü elde edildi.

    Güzergah üzerindeki bütün illere yapılacak olan seyahatlerin kolaylaştırılması ve yük taşıma anlamında da ülke ekonomisine ciddi katkı sağlaması planlanan Erkenek Tüneli’nin Terramesh Sistem duvar uygulaması 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.
    Tekno Maccaferri; otoyollar, demiryolları, havaalanları ve endüstriyel altyapılar için gerekli istinat yapısı, kaya düşmesine karşı koruma, dere ıslahı, erozyon kontrolü uygulamaları gibi çözüm konuları ile farklı sektörlerde de faaliyetlerine devam ediyor. Başta müteahhit firmalar, kamu kurumları ve proje firmaları olmak üzere bütün müşteri ve kullanıcılara projelendirme aşamasından uygulama aşamasına kadar tüm süreç boyunca kaliteli, ekonomik, teknolojik ve uzun ömürlü anahtar teslimi çözümler sunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.