DOLAR 32,4033
EURO 34,7647
ALTIN 2396,924
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ertuğrul Yavuz Pala: Faizlerdeki olası bir düşüş satışları daha da artıracaktır

    Ertuğrul Yavuz Pala: Faizlerdeki olası bir düşüş satışları daha da artıracaktır
    23.11.2017
    A+
    A-

     

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 5,7 azalarak 122 bin 882 oldu. Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Ertuğrul Yavuz Pala satış rakamlarını değerlendirdi:

    Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 oranında azalarak 122 bin 882 olduğunu görüyoruz. İnşatta KDV oranının ve tapu işlemleri üzerinden alınan harçların düşürülmesi gibi uygulamalar sektöre ciddi ivme katmıştı. Eylülde bu desteğin rüzgârı hakimdi ve rekor denebilecek rakamlar ortaya çıkmıştı. Desteklerin sona ermesi, ekim satışlarına düşüş olarak yansıdı. Ancak konut, her zaman daha fazla getirisi olan güvenli bir liman, bunu bilen yatırımcı günlük hareketlenmelerin sonuçlarına göre değil, bu bilinçle yatırımını yapıyor. Gayrimenkul ve inşaat sektörü dış politikada yaşanan siyasi gerilimlere rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kredi faizlerinde de düşüş olursa bu durum satışlarda ciddi artışa sebep olacaktır. Faiz oranlarının düşmesi ve buna bağlı olarak konutta kredi kullanım oranının artması toplam konut satışlarını da ciddi şekilde artıracaktır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.