DOLAR 32,3363
EURO 35,2038
ALTIN 2246,647
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ”ESTA Construction” Dünya sıralamasında yükselişe geçti

    ”ESTA Construction” Dünya sıralamasında yükselişe geçti

    Gerçekleştirdiği dev projelerle adından söz ettiren  ESTA Construction, “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesine bir kez daha adını yazdırdı. ESTA, listedeki Türk firmaları arasında 28’inci sırada yer alarak Türkiye’nin en büyükleri arasında bir kez daha yerini aldı.

    Son dönemde ihalesini kazandığı projelerle Rusya’da toplamda 1 milyar dolarlık kontrat imzalayan ESTA Construction bir büyük başarıya daha imza attı. ESTA, uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR’nin müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesine bir kez daha adını yazdırdı. 2016 verilerine göre oluşturulan listede ESTA; listede bir önceki yıla göre 6 basamak daha yükselerek 168’inci sıraya yükseldi. ESTA listede yer alan Türk şirketleri sıralamasında ise ilk 30 şirket arasında yer alma başarısını göstererek, Türkiye’nin en büyük 28’inci şirketi oldu.

    Bahattin Demirbilek: “Türk firmalarının bu yükselişini alkışlamamız gerekiyor!”

    Global bazda yaşanan siyasi ve ekonomik dalgalanmalara karşın Türk şirketlerinin büyük bir başarıya imza attığını belirten ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, “Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2015 yılında 40 olan Türk müteahhitlik firması sayısının 2016 yılında 46’ya yükseldiğini görüyoruz. Türkiye, firma sayısıyla tam 10 yıldır dünyada Çin’den sonra ikinci ülke konumunda yer alıyor. Uluslararası arenada ve bölgemizde yaşanan tüm siyasi-ekonomik sıkıntılara karşın Türk firmalarının bu yükselişini alkışlamamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

     

     

    Uluslararası projelerin aranan ismi: ESTA Construction

    ESTA’nın son dönemde ihalesini kazandığı projeler arasında dünya devi Mercedes-Benz’in Rusya’daki en büyük yatırımı da bulunuyor. ESTA, Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikasının ihalesini kazandı ve 13 gün gibi kısa bir sürede 20 Haziran 2017’de projenin temellerini attı. İhalesi bir sene süren proje, ilk etapta 225 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştiriliyor. Dünya otomobil teknolojisinin son imkânları ile donatılacak fabrikada SUV ve E serisi sedanlar üretilecek. ESTA geçtiğimiz günlerde Saratov Uluslararası Havalimanı ihalesini de kazanarak bir büyük başarıya daha imza attı. Rusya’nın Saratov şehrindeki havalimanı projesi, ilk etapta 130 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçiriliyor. ESTA yeni havalimanının ihalesini kazanmasının ardından 15 gün gibi kısa bir sürede, 9 Haziran 2017’de projenin temellerini attı. Havalimanı yıllık 1 milyon ve saatte 570 yolcu kapasitesiyle ön plana çıkacak.

    ESTA ayıca dünyaca ünlü Fransız perakende grubu Immochan’ın Moskova’da gerçekleştireceği Rusya’daki en büyük AVM projesi SEC Aquarelle Pushkino’yu da inşa ediyor. 120 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen projenin temeli, 30 Mayıs 2017’de atıldı. ESTA, Immochan için Rusya’nın Samara Togliatti bölgesinde inşa ettiği dev alışveriş kompleksi AQUARELLE’yı da 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlamıştı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.