DOLAR 32,5266
EURO 34,9804
ALTIN 2435,15
BIST 9773,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Etkinlik yönetiminde dijitalleşme yeni alanlar açıyor

    Etkinlik yönetiminde dijitalleşme yeni alanlar açıyor
    30.05.2023
    A+
    A-

    Faaliyet gösterdiği alanda uzun yıllara dayanan tecrübesiyle hizmet verdiği markalara, 360 derece etkinlik yönetimi, kreatif ajans hizmetleri, prodüksiyon uygulamaları ve dijital çözümler sunan Nexterday İstanbul, dijitalleşmenin sektörde geldiği noktayı ve bunun etkilerini yorumladı.

    Dijitalleşmenin, etkinlik yönetimi için pek çok yeni uygulama alanı ortaya çıkardığını vurgulayan Nexterday İstanbul Kurucu Ortağı ve Etkinlik Direktörü Gökay Süer, “Bir markaya etkinlik planlaması, kreatif hizmetler, prodüksiyon ve dijital uzmanlıklar gibi alanlarda hizmet verdiğinizde ilk yapmanız gereken şey müşterinizle entegre olup onun için düşünmek, tasarlamak ve hayata geçirmektir. Diğer bir nokta ise dijitalleşmeyi ve onun etkilerini iyi analiz etmekten geçer. Bugün geldiğimiz noktada etkinlik yönetiminde dijitalleşmenin sağladığı avantajlar son derece verimli bir şekilde kullanılıyor. Etkinliklerde sıklıkla kullanılan ve ‘visual show’ olarak adlandırılan görsel gösterilerde sıklıkla dijitalin sunduğu imkanlardan yararlanılmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

    360 Derece Etkinlik Planlamasının Püf Noktaları ve Kreatif Hizmetler

    Bir etkinlik oluşturmanın fikir ve planlama süreciyle başladığını belirten Gökay Süer, “Etkinlik planlamasında her detay ayrıntılarıyla düşünülmelidir. Üzerinde çalışılan bu detaylar ajansınız tarafından sizin yerinize uygulanır. Bu noktada Nexterday İstanbul üretimlerinde en kaliteli malzemeyi en ekonomik bütçe ile kullanır. Tecrübeli ekibiyle projeleri en ince ayrıntısına kadar işleyerek, kaliteli ve sorunsuz bir operasyon geçirmenizi sağlar” dedi. Süer, etkinlik planlamasının geniş bir alanı kapsadığını söyleyerek, kongre ve seminerlerden, basın toplantılarına, festival etkinliklerinden, moda, spor ve gerilla aktivitelerine kadar pek çok organizasyonun planlamaya ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

    Kreatif ajans hizmetlerinin de dijitalleşme ile harmanlanarak yeni bir boyut kazandığına değinen Gökay Süer, “Günümüz gereksinimlerinin marka yaratmada büyük bir etkiye sahip olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Markaya özel hikayeler oluşturmak ve hayata geçirmek son derece önemli. Bunu başarabilmek için kreatif departmanların markadan birisi gibi konumlanması elzem hale geliyor. Kreatif kişinin marka danışmanlığını ve konsept tasarımcılığını bir ilham kaynağı olarak yapabilmesi de projenin başarıya ulaşması noktasında kritik bir yerde bulunuyor” sözlerini kullandı. 

    Prodüksiyon ve Dijital Çözümlerin Yeni Yüzü

    Prodüksiyon hizmetlerinin ajansların kendi bünyesinde barındırdığı altyapılar ve uzman ekiple verilmesi gerektiğini belirten Süer, “Markalar için yaratıcı reklam filmleri hazırlamak ve bununla da kalmayıp günümüz dijital dünyasına uygun içerikler üretmek gerekmekte. Dijital dünyadaki temel gereksinimleri iyi analiz etmek, trendleri takip etmek, stratejik ortaklıklar kurmak ve dijital dünyadaki bilinirliliği artıracak adımlar atmak başarılı bir dijital medya planlamasının anahtarları olmaktadır” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.