DOLAR 32,2775
EURO 34,7984
ALTIN 2411,786
BIST 10267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ev rehberleri artık evlerde

    Ev rehberleri artık evlerde
    15.05.2019
    A+
    A-

    Çocuklar,günün uzun bir vaktini okulda geçiriyor ve evde geçirdikleri süre içerisinde ebeveynlerinin desteğine ihtiyaç duyuyor. Eğitimin evde olması, ailelerin çocuklarının öğrenme deneyimlerine katılmasına ve çocukların başarısına büyük katkı sağlıyor. Türkiye’nin ilk ve tek Ev Okulu Derneği; 100’e yakın eğitimci ve 200 civarında ev rehberi ile çocukların bilişsel, duygusal, sosyal ve akademik gelişimlerine ailenin katılımını arttıracak, bilgi ve beceri sahibi olmasını sağlayacak etkinlikler düzenliyor. Ev rehberleri çocukların düşünme becerileri, yaratıcılık, problem çözme, stratejik düşünme, mantık yürütme,zeka ve akıl oyunları ve etkinlik üretme üzerine eğitiliyor. Aileler özel ders mantığından farklı olarak çocuklarıyla vakit geçirecek, Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü üniversite öğrencisi olan gençleri daha fazla tercih ediyor. Ev Rehberleri evlerde çocukların akademik derslerinden ziyade onların; yorumlama,problem çözme, uzamsal düşünme, ince ve kaba motor beceriler odaklı çalışmalar yürütüyor. Ev rehberleri ilgilendikleri ailelere yaşadıkların şehirdeki eğitim etkinlikleri hakkında haftalık bilgilendirmeyle hangi aplikasyonların kullanılabileceği, hangi video ve filmlerin izlenmesi gerektiği ve hangi oyunların dikkat ve zeka gelişimine katkı sunduğu konusunda destek vererek rehberlik hizmeti de sunuyor.

    Ev Okulu Derneği Kurucusu Mehmet Hilmi Eren: “Her evin aynı zamanda bir okul olduğunu düşünerek evleri eğitim ve mutluluk yuvasına çevirmek amacıyla yola çıktık. Çeşitli atölyelerimizle çocukların aileleriyle nitelikli beraberlik geçirmeleri ve öğrendikleri çalışmalarla çocukları evde desteklemelerini sağlıyoruz. Amacımız çocukların düşünme becerileri ile zeka kapasitelerini geliştirmek. 3D Yazıcı ve 3D Tarayıcı Kodlama ve Tasarımı, Drone Yapımı, Uçak Yapımı ve Astronomi Gece ve Gündüz Gözlemleri atölyelerinde etkinlikler düzenliyoruz. İlkinde çocuklar mühendisler eşliğinde uygulamalı eğitimlerle atölyede üretim mantığını öğreniyorlar, bu sayede el ve göz koordinasyonları artıyor. İkinci atölyemiz de THK’nin uzmanları eşliğinde uçuş sistematiği, kanat model yapımı ve kendi uçağını yapma fırsatı bularak çocuklar uçuşun dinamiklerini görüyor. Astronomi Gece ve Gündüz Gözlemlerinde ise uzay bilim uzmanlarıyla İstanbul’un en büyük 2. teleskobu ve 48 bin cismin kayıtlı olduğu modern teleskoplara güneş filtresi takılarak güneşteki lekelerin, aydaki kraterlerin ve Satürn halkalarını gözlemlemelerini sağlıyoruz. ” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.