DOLAR 32,4893
EURO 34,9508
ALTIN 2433,992
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ev Tekstili Sektörü Heimtextil 2021 ile birlikte yeniden hareketlenecek

    Ev Tekstili Sektörü Heimtextil 2021 ile birlikte yeniden hareketlenecek
    05.08.2020
    A+
    A-

    Ev tekstili endüstrisinin önde gelen temsilcileri, 12-15 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek Heimtextil fuarının, pandemi sonrası endüstrinin yeniden hareketlenmesi ve canlanması sürecinde belirleyici bir rolü olacağını ve iş faaliyetlerini artıracağını ön görüyor. Ayrıca, Messe Frankfurt’un kapsamlı koruma ve hijyen konseptine olan güvenlerini de ifade eden kanaat önderleri; Heimtextil’in gereken tüm ön koşulları göz önünde bulundurarak güvenli ve başarılı bir şekilde kapılarını açacağından şüphe etmediklerini belirttiler.

    Messe Frankfurt Istanbul Yönetici Ortağı Tayfun Yardım: “780 yıldır fuar organizasyonları yapan Messe Frankfurt ailesi olarak, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisinin fuarcılık sektöründe de kaçınılmaz etkilerini katılımcılarımıza en az şekilde yansıtmak üzere çalışıyoruz. Bu süreçte doğal olarak kişisel güvenlik ve sağlık hepimiz için en öncelikli konular haline geldi. Normalleşme süreciyle birlikte kapılarımızı tekrar açacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. 2021 yılında 51. kez gerçekleşecek olan Heimtextil fuarı için hazırlıklarımız hızla devam ediyor. Messe Frankfurt olarak katılımcılarımızın ve ziyaretçilerimizin sağlığı için gerekli tüm önlemleri aldık. Türkiye uzun yıllardır Heimtextil’e en büyük katılım yapan ülkelerin arasında. Türk firmalarının 2021 fuarına olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmekten hem mutluluk, hem de ülkemiz tekstil sektörü adına gurur duyuyoruz. Türk tekstil sektörünün gelişimi ve ihracatımıza katkı sağlamak için her zaman yenilikçi ve sürdürülebilir projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

    Messe Frankfurt Tekstil ve Tekstil Teknolojileri Başkan Yardımcısı Olaf Schmidt ise; “Gerekli hijyen önlemleri elbette fuarımızın görünümünü değiştirecek. Ancak, daha konsantre ve iş odaklı gerçekleşecek olan Heimtextil 2021 her zamankinden çok daha farklı olacak. Hem ulusal hem de uluslararası çok sayıda katılımcıyı ve ziyaretçiyi ağırlayacağımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Pandemi sonrası sektörün yeniden hareketlenmesi sürecinde bize ve Heimtextil’e güvendikleri için teşekkür ederiz.” dedi.

    Katılımcı firmalar Heimtextil’in web sitesi üzerinden duyuruldu

    49 ülkeden 947 katılımcı Heimtextil’de yerini ayırttı. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde ve daha da fazla katılımcının yerini alacağı Heimtextil web sitesi üzerinden katılımcı firmalara ulaşabilirsiniz: www. heimtextil. messefrankfurt. com/aussteller

    Heimtextil kapsamlı koruma ve hijyen konseptiyle kapılarını açacak

    Başarılı ticari fuar operasyonlarına hızlı geri dönüş tüm sektörler için olumlu sinyal veriyor. Ticari fuarlarda, minimum 1,5 metrelik sosyal mesafenin korunması göz ardı edilemez derecede önemli. Yeni düzenlemeye göre alandaki her bir kişi için üç metrekarelik bir alan mevcut olmalı. Bu durum, Heimtextil’in tüm ziyaretçilerinin salonlara her zaman girebilmesine olanak sağlayacak. Temmuz ayının başından itibaren, belirli ülkelerden Avrupa Birliği ülkelerine seyahat etmek mümkün hale geldi. AUMA (Alman Ticaret Fuarı Endüstrisi Birliği) CEO’su Jörn Holtmeier: “Bu durum, fuarlarımız için Almanya’ya gelen uluslararası katılımcılar ve ziyaretçiler için önemli bir gelişme ve ticaretin başarılı bir şekilde yeniden canlanmasında önemli bir yapı taşıdır.” dedi. Alman hükümeti şimdiye kadar 26 Avrupa Birliği üye ülkesine ek olarak on bir ülkeden gelen ziyaretçiler için Almanya’ya sınırsız seyahat izni tanıdı.

    Heimtextil katılımcılarını ve ziyaretçilerini destekliyor

    Birçok şirketin karşılaştığı zorlu durumu göz önüne alarak, Heimtextil katılımcılarını ve ziyaretçilerini yeni bir uygulamayla destekliyor. Katılımcılara ve ziyaretçilere ücretsiz giriş için bilet kodları verilecek ve nu sayede çok sayıda sektör profesyoneli fuara ücretsiz giriş yapabilecek. Bu jest, Heimtextil’in katılımcılarıyla dayanışmasını ifade ediyor.

    Messe Frankfurt Tekstil ve Tekstil Teknolojileri Başkan Yardımcısı Olaf Schmidt: “Uluslararası alıcılar, eski ve yeni iş ortaklarıyla buluşabilmek için yılın başında Frankfurt’taki Heimtextil fuarını ziyaret edecekler. Bu yüzden, ulusal uygulamaların yanı sıra uluslararası ülkeler için ek teşvikler oluşturmak istiyoruz. ” dedi.

    Ulusal ve uluslararası endüstri temsilcileri Heimtextil ve Messe Frankfurt’un koruma ve hijyen konsepti hakkında düşüncelerini belirtti

    Almanya’nın önde gelen sektörel dernekleri ve birlikleri bdia (Alman İç Mimarlar Derneği), BTE (Alman Tekstil ve Yatak Perakendecileri Derneği), DecoTeamHeimtex (Ev Tekstili Endüstrisi Birliği), MZE (önde gelen, orta ölçekli uzman mağazalar için mobilya birliği), VDB (Yatak Bayileri Derneği), Heimtextil’in sektör için önemini vurguladı. Aynı zamanda,uluslararası büyük endüstri oyuncuları da Heimtextil hakkındaki düşüncelerini paylaştı;

    Bdia, Alman İç Mimarlar Derneği, Almanya Hesse bölgesi Dernek Başkanı Monika Slomski: “Karantina süresince dijital toplantıların potansiyelini keşfetmiş olsak da, hiçbir şey bir fuarı ziyaret etmenin yerini tutmuyor. Biz Bdia Hesse olarak yüz yüze diyaloğu deneyimlemek istiyoruz ve Heimtextil’i dört gözle bekliyoruz ” dedi.

    BTE, Alman Tekstil ve Yatak Perakendecileri Derneği / VDB, Yatak Perakendecileri Derneği, BTE sözcüsü ve VDB CEO’su Axel Augustin: “BTE olarak, Heimtextil’in en düşük riskle, güven verici bir sosyal mesafe düzenlemesi ve hijyen konsepti geliştirdiğinden eminiz. 2021 için çok umutluyuz ve Heimtextil’de bir araya gelmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

    CIE, (Consejo Intertextil Españo) Başkanı Càndid Penalba Peiró: “COVID-19 sonrası hızla büyüyen küresel ev ve ev tekstili talebiyle, Heimtextil 2021, müşterilerimizi tekrar güvenli bir ortamda buluşturmak için harika bir fırsat sunuyor.” dedi.

    DecoTeam, Almanya – DecoTeam Sözcüsü Ottmar Ihling: “Ev ve ev tekstili için en büyük ve en önemli ticari fuar olan Heimtextil, sektörün tüm üyeleri için önemli ve değişmez bir yerdedir.” dedi.

    Dina Vanelli Türkiye Kurucusu Erol Turkun: “Heimtextil, sektörümüzün en önemli ticari fuarı. Messe Frankfurt’un gerekli tüm sağlık önlemlerini alacağına, katılımcıların ve ziyaretçilerin sorunsuz bir şekilde bir araya gelebileceğine inanıyoruz.”dedi.

    Heimtex, Ev Tekstili Üreticileri Birliği CEO’su Martin Auerbach: “Önemli ulusal ve uluslararası alıcılar yine Frankfurt’ta bir araya gelecek ve bizzat temas kurarak yeni ürünleri deneyimleyecekler. Yaşanan tüm zorluklara rağmen, fuarı, endüstrinin tekrar canlanması için belirleyici ve vazgeçilmez bir destek aracı olarak görüyoruz.” dedi.

    Manifattura Tessile di Nole Başkanı Luca Ferrari: “Dünya çapındaki müşterilerimizle Frankfurt’ta yeni bir iş yılı başlatmayı dört gözle bekliyoruz. Bizim ve müşterilerimizin güvenliği için her ayrıntıyla ilgilenen tüm Messe Frankfurt ekibine teşekkür ederiz. Heimtextil 2021’de görüşmek üzere.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.