DOLAR 32,3374
EURO 35,2009
ALTIN 2247,444
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    #EvdeKal diyen Bi’Boya’dan yaşam alanlarınıza hareket katacak öneriler

    #EvdeKal diyen Bi’Boya’dan yaşam alanlarınıza hareket katacak öneriler
    26.03.2020
    A+
    A-

    Günümüz trendleri, tüketici ihtiyaçları gözetilerek geliştirilen boya ürünleri ve hizmetleriyle tüketicilerin beklentilerini kusursuz bir şekilde karşılayan Bi’Boya, en güzel renkleri, en yeni fiyat avantajları ve yenilikçi dekorasyon fikirleriyle tüketiciyle buluşturuyor.

    Özellikle Avrupa’da son yılların vazgeçilmez alışkanlığı haline gelen ‘kendin yap’ uygulamalarıyla, tüketicilere dekorasyon seçenekleri sunan Bi’Boya ürün ve fiyat avantajlarının yanında ilham veren dekorasyon fikirleriyle de hizmet vermeye devam ediyor. Siz de duvarlarınızı tek renk boyamaktan sıkıldıysanız ve yaşam alanlarınızı hareketlendirmek istiyorsanız, son yılların trendi haline gelen ‘kendin yap’ uygulamalarıyla, basit dokunuşlarla evinize yeni bir tarz kazandırabilir ve tüm atmosferini değiştirebilirsiniz.

    1-Çift renk boya yapmak

    Aynı duvarın yarısını başka, diğer yarısını da bir başka renk yapmak, modası geçmeyen bir kendin yap uygulamalarından. Ek olarak birbirine uyan, eşyalarla da kombin olmuş iki renk uygulaması karşılıklı duvarlarda da yapabilirsiniz. Önünde fazla eşya olan duvar daha açık, köşesinden birleştiği yan duvar ise nispeten koyu bir renkte olabilir.

    2-Stencil uygulaması

    Kendin yap projelerinde özellikle resim yapmaya cesaret edemeyen kişiler tarafından çok kullanılan stenciller, duvar boyarken de mucizeler yaratabilir. Bunun için sadece stencil almak ve duvara yapıştırıp boyamak gerekiyor.

    3-Renk kombosu yapmak
    Yeni nesil duvar boyama örnekleri arasında en çok tercih edilenlerden biri de boya kabına yan yana konulan, birbiri ile uyumlu üç farklı renge, rulo fırçasını bandırmak ve onu duvara rastgele sürmek. Çıkan sonucu görünce bunu kendinizin yaptığına inanamayacaksınız.

    4-Süngerle desen yapmak
    Evet bildiğimiz bulaşık süngeri ya da akvaryumlarda kullanılan, eskiden ayakkabı silinen büyük süngerlerden desen yapabilirsiniz. Süngeri duvar rengine zıt olarak seçtiğin bir renge batırıp, duvara rastgele baskı yapıyorsunuz.

    5-Bant yardımıyla üçgenler yapmak
    Desenli duvar boyama örneklerine bir kendin yap projesiyle daha devam edelim. Kalın kâğıt bantlardan alıp, duvarı baştan aşağıya üçgenler oluşturarak bantlayın. Ardından, bant çerçevesinin ortasında kalan kısımları da rengarenk boyayın. Boya kuruduktan sonra bantları çekebilir ve kendi eserin olan muhteşem geometrik desenli duvarınla övünebilirsin.

    6-Ev gereçleriyle yaratıcı desenler
    Kendin yap projelerinin yaygınlaşmasından dolayı, boyarken desen yapabilmek için üretilen aletler çoğaldı. Böyle aletlerin yoksa bile yaratıcılığını kullanarak evdeki eşyalarla birbirinden güzel desenlere sahip olabilirsin! Mesela tarak, desen aracı olarak kullanılabilir. Duvarı istediğin renge dümdüz boyadıktan sonra, tarağı başka renk bir boyaya batırıp, duvarda dalgalar çizebilirsin.

    7-Duvarları süpürerek boyamaya ne dersin?
    Bir kendin yap projesi de boyadıktan sonra duvarları süpürgeyle şekillendirmek. Bu sefer farklı bir boyaya da ihtiyacınız yok. Duvarı düz bir renge boyadıktan sonra, boya kurumadan üzerinden çalı süpürgesiyle geçin ve duvarınızda farklı bir tarz yaratın.

    8-Ayna ve çerçeveleri renklendir
    Eskimiş aynaların ve duvar tablolarının çerçevelerini duvar boyalarıyla dilediğince boyayıp dekoratif biçimde duvara asmak da kolaylıkla uygulayabileceğin basit kendin yap projelerinden bir tanesi.

    9-Duvara resim yapmak veya yaptırmak
    Neden evinin duvarında sevdiğin bir artistin eseri ya da neden kendi şaheserin olmasın? Duvar boyasıyla duvarlara resim çizerek kendin yap projelerinin en büyüğünü ve en özelini gerçekleştirebilirsiniz. Duvarı kaplayan kocaman bir Cin Ali bile çizmek ruhunuza iyi gelecektir. Ama yine de bizce Cin Ali çizmeyin. Daha profesyonel bir şeyler için yeteneğinizin olmadığını düşünüyorsanız, sokak ressamlarından yardım alarak duvarlarını sanat eserine dönüştürebilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.