DOLAR 32,5
EURO 34,81
ALTIN 2476,972
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Evliya Çelebi’nin izinde Bursa gezisi ile farkındalık yolculuğuna çıkarttı

    Evliya Çelebi’nin izinde Bursa gezisi ile farkındalık yolculuğuna çıkarttı
    06.12.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin otel arama motoru olarak bilinen neredekal. com, kurulduğu 2007 yılından bu yana, “Önce Türkiye’yi keşfet” mottosu ile Türkiye’nin turizm potansiyeline dikkat çekme misyonu ile çalışmalarını sürdürüyor. Marka, ülkemizde yapılacak bölgesel, il, ilçe, kasaba ve mezra bazında tanıtımların önemini her zaman vurgulayan bir turizm pazarlama platformu. Kuruluşundan bu yana daha az keşfedilmiş ve henüz keşfedilmemiş bölgelerin tanıtımlarına ağırlık vererek, yıllardır yürüttükleri projeyi desteklemeye devam ediyorlar. Geçmişte büyük tur operatörleri daha çok ziyaret edilen Ege ve Güney sahillerine seyahatler düzenlerken, Neredekal. com Marmaris’te Kızkumu, Datça’da Palamutbükü, Bodrum’da Mazı ve daha niceleri gibi o dönemde az bilinen lokasyonların tanıtımları için kolları sıvayarak turizm sektörüne değer katmaya başlamıştı. Geçtiğimiz hafta sonu Neredekal. com, Progo Travel’ın ulaşım desteği ile tarihçi Samet Altıntaş’ın önderliğinde basın ve sosyal medya takipçilerine tarih-kültür dolu Evliya Çelebi temalı bir Bursa gezisi gerçekleştirdi.

    Evliya Çelebi’nin rotası ile Bursa’ya hayran kalmamak ne mümkün…
    “Evliya Çelebi’nin izinde Bursa” seyahati boyunca engin bilgilerini grupla paylaşan “Bursa’nın Daveti” kitabının da yazarı olan tarihçi Samet Altıntaş, “Çocukluk günlerimde dedem, abimle bizi Bursa’nın sokaklarında gezdirirdi. Türbeler, camiler, eski bahçeler çıkardı karşımıza. Şehrin resmi bu zamanlarda hafızama kazındı. Süleyman Çelebi Lisesi’nde okurken okulun eski bir tekke olduğunu da öğrenince böylesi bir tarihin içinde olmak geçmişe dair merakımı arttırdı, sonra şehrin kapıları benim için açılmış oldu. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesine başlangıç noktası olan Bursa’dan ilk seyahatini başlatması nedeniyle Evliya Çelebi’nin hayatı ve seyahatlerine yıllardır ilgi duyuyor, araştırmalar yapıyorum. Neredekal. com’un da Türkiye’yi keşfetmeye yönelik farkındalık seyahatlerine Bursa’dan ve Evliya Çelebi teması ile başlaması yollarımızı kesiştirdi. Evliya Çelebi’nin Bursa’daki ayak izlerini takip ederek, ziyaret ettiği tüm tarihi eserleri, caddeleri ve yürüdüğü yolları takip ederek, seyahatimizi Evliya’nın seyahatine ilk başladığı yer olan Emir Sultan Camii’nde gezimizi bitirip, büyülü bir işe imza attık. Yıllardır araştırmalarını yapıp, kitabını yazdığım bir tarih-kültür şehri Bursa’yı hep birlikte, böylesi kaliteli bir tema eşliğinde tanıttığımızdan dolayı memnuniyet duyuyorum” dedi.

    Türkiye’nin turistik güzelliklerine adanmış bir tanıtım elçiliği
    Evliya Çelebi’nin izinde Bursa temalı gezinin ardından, Neredekal. com’un Kurucusu ve Genel Müdür’ü Özkan Hacıoğlu yaptığı açıklamada, “Neredekal. com oluşturduğu akım ile Önce Türkiye’yi Keşfet derken, keşfetmenin evrensel bir aktivite olduğunun da farkındalığıyla hareket ediyor.  Elbette dünyayı da keşfetmek gerekiyor. Ancak; bu işe önce yaşadığın yerden başlamanın, önce kendi özünü öğrenmenin ve dünyayla bir kıyas yapmadan önce kendi ülkeni iyice tanımanın gerekliliğinin altını da çizmek istiyoruz. İşte bu nedenle, herkesi önce Türkiye’yi keşfetmeye davet ediyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında VIP araçlarla transfer hizmeti veren değerli partnerimiz Progo Travel’ın ulaşım desteği ve tarihçi Samet Altıntaş önderliğinde basın mensupları ile sosyal medya takipçilerimize hafta sonu için düzenlediğimiz Evliya Çelebi’nin izinde Bursa gezisi ile de bunu yaşatmayı amaçladık. Seyahat severlerin sıradan bir şehir gezmesi yaparak sadece gidilen yeri görmelerinden ziyade, farklı bir pencereden bakarak o şehrin tarihi dokusuyla bütünleşip zamana yolculuk etmeleri gerektiğine inanıyoruz. Böylelikle, ziyaret edilen yer yıllarca akıllardan çıkmayacak değerli bilgilerden oluşan gerçek bir yaşam deneyimi sunabilir. Bazı şehirler, ilçeler veya kasabalar sıklıkla ziyaret ediliyor olabilirler. Böyle yerlere giderken de ön araştırma yapıp, gidilen yerin tarihi, kültürel, sanatsal yönleri değerlendirilmeli, hatta insanlarının o şehre kattıkları değer göz önüne alınarak bir tema üzerine gezilirse, seyahat işte o zaman sıradan bir yer değiştirmeden ziyade bizlere deneyim dolu, unutulmayacak keyifli anılar bırakacaktır.” dedi.

    Siz de “Önce Türkiye’yi Keşfet” mottosuna uygun biriyseniz, Türkiye’nin neresine gidecek olursanız olun, gideceğiniz şehir veya ilçeye karar verdiyseniz, 15.000’in üzerinde otel listeleyen neredekal. com’a mutlaka göz atın. Türkiye’nin otel arama motoru neredekal. com web sitesinde gideceğiniz bölgedeki aynı oteli en ucuz fiyata nerede bulacağınızı saniyeler içinde sizinle paylaşıyor. Ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanından az bilinen lokasyonların da detaylı bilgilerine keşif rehberi sayfalarından ulaşabilir, şehre gitmeden önceden nereleri ziyaret etmeniz gerektiği hususunda hazırlıklar yapabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.