DOLAR 32,5131
EURO 34,5761
ALTIN 2491,666
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    EVOO World Ranking 2018’de ilk 50’deki ilk ve tek Türk zeytinyağı markası Nova Vera

    31.12.2018
    A+
    A-

    2018 yılında uluslararası yarışmalarda en çok ödül alan Türk zeytinyağı markası Nova Vera, EVOO 2018 Dünya Sıralaması’nda “En İyi Natürel Sızma Zeytinyağı Üreticileri” listesinde ilk 50’ye giren ilk ve tek Türk markası oldu.

    Dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen en prestijli natürel sızma zeytinyağı kalite yarışmalarına katılan ürün ve üreticileri, bu yarışmalardan aldığı ödüllerin toplamlarına göre sıralayan “EVOO World Ranking” 2018 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye’den 30 üreticinin belirli puanlarla yer aldığı sıralamada, 707 puan ile “En İyi Natürel Sızma Zeytinyağı Üreticileri” listesinde ilk 50’ye giren ilk ve tek Türk markası Nova Vera oldu. Bu listede 33. sırada yer alan Nova Vera, ayrıca “Yılın En İyi Natürel Sızma Zeytinyağları” listesinde de Erken Hasat ve Ege Sızma ürünleri ile ilk 100 içerisinde yer almayı başardı.

    Türkiye “Ülkeler Sıralaması”nda ilk 10’da

    Türkiye, 2018’de gerçekleştirilen 14 yarışmada alınan 99 ödülle “Ülkeler Sıralaması”nda 8. sırada yer aldı. “Ülkelere Göre En İyi Üreticiler” sıralamasında toplam 707 puanla Türkiye’nin birincisi Nova Vera olurken; “Ülkelerin En İyi Natürel Sızma Zeytinyağları” Türkiye sıralamasında ise Nova Vera’nın Erken Hasat ürünü 404 puanla birinci ve Ege Sızma ürünü 303 puanla ikinci sırada yer aldı.

    2018 yılı EVOO Dünya Sıralaması’nda Türkiye’yi başarıyla temsil etmekten büyük gurur duyduklarını belirten Nova Vera Kurucusu Bahar Alan “Bu gurur tablosu, Nova Vera’nın bugüne dek gösterdiği özenli ve titiz çalışmaların en büyük ödülüdür. Bir Türk zeytinyağı üreticisi olarak, ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil etmekten dolayı mutluyuz; bu sıralamada yer alarak, zeytin çeşitlerimizin ve zeytinyağlarımızın adını dünyaya duyuran diğer tüm üretici dostlarımızı da tebrik ediyoruz.” dedi.

    Türkiye’de güzel zeytin çeşitlerinin bulunduğunu ve zeytinlerimizin iyi işlendiğinde çok güzel zeytinyağları üretilebildiğini dünyaya gösterebilmenin yolunun bu yarışmalardan geçtiğini ifade eden Alan, “Geçtiğimiz yıllarda Ülkeler Sıralaması’nda Türkiye maalesef ilk 10’a giremiyordu. Bugün ise ülkemizi 8. sırada görmek heyecan verici. Bu tür başarılar aslında, zeytinyağında dünya ligine girebilmemiz açısından önem taşıyor. Nova Vera olarak geçtiğimiz yıl Trilye çeşidimizin tüm dünyada bilinirliğini sağladık. Bu yıl da farklı yerel çeşitlerimizin en iyi şekilde tanınması için çalışıyoruz. Türk zeytinyağını dünyada hak ettiği noktaya taşımak ve sağlık bileşenleri en yüksek düzeyde zeytinyağı üretebilmek amacıyla var gücümüzle çalışmaya ve her zaman olduğu gibi niceliğe değil niteliğe odaklanmaya devam edeceğiz.” dedi.

    Nova Vera Hakkında:

    Nova Vera; en sağlıklı meyve olan zeytini, doğru şekilde işleyip ürettiği yağın kalitesi, lezzeti ve sağlığa faydalı bileşen içeriğinin yüksekliği ile farklılaşmayı hedefleyen bir butik üreticidir. Zeytin ağaçlarının organik esaslara uygun bakımı, doğru hasat zamanının belirlenmesi, zeytinlerin modern yöntemlerle ve özenle hasat edilmeleri, en hızlı şekilde sıkıma ulaştırılmaları, bilimsel anlayışla işlenmeleri dahil; ürünlerinin ağaçtan tüketicinin sofrasına ulaşana kadar olan tüm aşamaları uzmanlar denetiminde yürütülmektedir. Nova Vera, tüm bu süreci en iyi şekilde kontrol edebilmek amacıyla; sadece kendi bahçelerindeki zeytinleri işlemekte, sadece erken hasat ve sadece soğuk sıkım yapmaktadır. Nova Vera 2018 Erken Hasat Premium ürünü ile ulaşılan 0,2 asit, 3,0 peroksit ve 461 toplam polifenol değerine sahip zeytinyağı hem lezzeti hem de uluslararası “Ultra Premium” kalite kriterlerine uygun içeriği ile “Ömrünüze Sağlık” sloganını desteklemektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.