DOLAR 32,3291
EURO 35,0399
ALTIN 2280,546
BIST 9002,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Experian’ın Veri Bilimi Araştırma Merkezi Avrupa’dan sonra şimdi de Türkiye’de

    Experian’ın Veri Bilimi Araştırma Merkezi Avrupa’dan sonra şimdi de Türkiye’de
    09.09.2020
    A+
    A-

    Küresel bilgi hizmetleri şirketi Experian, dünyanın önde gelen bankalarına çözüm ürettiği Veri Bilimi Araştırma Merkezi’ni (Data Science Research Center) şimdi de Türk bankacılık ve telekomünikasyon sektörlerinin hizmetine sunuyor.

    Dünyanın lider bilgi hizmetleri şirketi Experian, geleneksel metotlarla çözülemeyen ileri seviye problemler üzerinde yapay zekâ ve makine öğrenimi gibi teknikler kullanarak çalıştığı Veri Bilimi Araştırma Merkezi’ni İtalya, İspanya ve Hollanda’dan sonra EMEA bölgesinde ilk kez Türkiye’de bankacılık ve telekomünikasyon sektörlerinin hizmetine sunuyor. Experian Veri Bilimi Araştırma Merkezi, yetersiz kalan klasikleşmiş yöntemler yerine kullandığı en üst seviye çözümlerle, bankacılık ve telekomünikasyon sektörlerini yakından ilgilendiren problemlere ışık tutuyor.

    Veri analitik teknikleri ve karar destek sistemleriyle iş dünyasının daha etkin kararlar almasına destek olan Experian, Veri Bilimi Araştırma Merkezi ile bankaların stratejik pazarlama ve risk yönetimi sorunlarını gelişmiş bir veri analizi süreci, araştırma ve geliştirme yoluyla çözmelerine yardımcı olacak. Experian bu hizmeti ile bankalara kârlılık artışı, veri varlıklarının optimizasyonu, finansal risklerin kontrolü ve mevzuata uygunluk gibi ileri analitik yöntemlerle çözülebilecek tüm konularda destek verecek.

    Yaratıcı çözümler sunuyor!

    Yenilikçi algoritmalar ve yapay zekâ teknolojilerini kullanan Experian Veri Bilimi Araştırma Merkezi, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık verecek. Experian’ın bu merkezi bünyesinde, kurumların geleneksel yöntemlerle çözemediği problemler uzman araştırmacılar tarafından, ileri analitik yöntemler kullanılarak mercek altına alınacak. Merkez, akademik ve sektörel gelişmeleri yakından takip ederek en yeni yapay zeka yöntemleri ile geliştirilen yaratıcı çözümleri müşterilerine sunacak.

    ‘Veri Bilimi Araştırma Merkezi, Experian’ın özel kuvvetleridir’

    Experian Veri Bilimi Araştırma Merkezi Türkiye Lideri İlker Arslan, bu merkezin finans ve telekomünikasyon sektörleri için inovasyonu teşvik eden, Experian’ın gelişmiş analitik ekiplerinin ‘özel kuvvetleri’ olduğunu belirterek şunları söyledi:

    “Experian Veri Bilimi Araştırma Merkezi bünyesinde çok disiplinli bir veri bilimcisi grubu, ileri analitik ve makine öğrenimi ile diğer ileri istatistiksel yöntemler konusunda uzman araştırmacılar bulunuyor. Bu merkez Avrupa’da İtalya, İspanya ve Hollanda’da uzun yıllardır bankaların en kompleks problemlerine yanıt buluyorlar. Artık bu kaynaklar gelişen piyasalar içinde önemli ülkeler arasında yer alan İstanbul’da da hizmet verecek.

    ‘Sektörde büyük fark yaratacak’

    Experian Veri Bilimi Araştırma Merkezi Türkiye Lideri İlker Arslan Veri Bilimi Araştırma Merkezi’nin makine öğrenimi teknikleri ve büyük veri teknojilerini kullanarak karmaşık sorunlara yenilikçi çözümler getireceğini ve daha iyi bir gelecek için sektörde katma değer yaratacağını söyledi. Arslan Merkez’in, alternatif veri kaynaklarına dayalı insanların doğru profillerini oluşturarak ve tüm demografik gruplarda kişisel verilerin korunması yasasına mutlak biçimde saygılı olarak, tüketicilere ve işletmelere yardımcı olabilecek yeniliklere odaklanacağını belirtti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.