DOLAR 32,5622
EURO 34,9852
ALTIN 2450,373
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    FEZA’dan form ve renk algısına farklı bir yorum: Waveshelf

    FEZA’dan form ve renk algısına farklı bir yorum: Waveshelf
    29.07.2020
    A+
    A-

    Y.Mimar Feza Ökten Koca’nın FEZA markası için tasarladığı “Waveshelf”, doğadan esinlenen amorf formlarıyla birbirinin tekrarlayan, sıradan ve sert formlara karşı duruş sergiliyor.

    Y.Mimar Feza Ökten Koca’nın FEZA markası için tasarladığı Waveshelf kitaplık, yalın ve akışkan, naif ve şaşırtıcı bir tasarım arayışıyla hayata geçirilmiş. İçinde bulundurduğu kitapların dikdörtgen formlarının tersine, düşey ve yatay bileşenlerinin her biri birbirinden farklı amorf formu ile oldukça yumuşak bir görünüme sahip olan Waveshelf kitaplığın, doğadan esinlenen formu ile insana yakın bir mobilya olması hedeflenmiş.

    Asıl çıkış noktası düşey yüzeyler olan kitaplığın, yatay yüzeyleri ise ön cephede eşit bir şekilde geri çekilen raf derinliğinin kesişim noktalarının birleşmesiyle ortaya çıkan formlardan meydana gelmiş. Her bir rafı birbirinden farklı formlar olarak tasarlanan Waveshelf kitaplıkta, birbirinin tekrarı, sıradan ve sert formlara karşı duruş sergilenmiş.

    Bir santimetre kalınlığındaki MDF ahşap üzerine lake boyalı raf ve dikmelerin birbirlerine geçme sistemiyle bir araya getirilmiş tasarımdaki yalınlık fikri montajda da kendisini göstermiş. Birleştirme elemanlarının ince detaylarla gizlenmesi de tasarımın naifliğini ve titizliğini ortaya koyan unsurlar olmuş.

    Farklı boyutlarda ve renklerde üretilebilen Waveshelf’in ilk tasarlanan versiyonu, beyaz lake olarak 249 x 48 x 236 cm boyutlarda üretilmiş. Tasarımcının diğer yorumu olan Waveshelf Small ise, antrasitten beyaza doğru açılan altı adet dikme ve altı adet raftan oluşan 176 x 30 x 176 cm ölçülerinde, duvara monte edilebilen bir kitaplık tasarımı olarak hayata geçirilmiş. Böylelikle her yönden farklı olan form algısına bir de her yönden farklı olan renk algısı da eklenmiş.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.